Radu Boloveschi (USR PLUS) propune piste de biciclete care să lege Cluj, Florești, Apahida și Baciu

0

Radu Boloveschi, consilier local la Cluj-Napoca din partea Alianței USR PLUS, a inițiat o petiție prin care dorește construirea unui traseu velo extins, de-a lungul Someșului, care să lege municipiul de comunele alăturate, devenite de facto cartiere ale orașului.

În prezent, la Cluj-Napoca se realizează Strategia Metropolitană de Mobilitate pentru următorii 10 ani. O astfel de strategie își poate atinge scopul doar dacă e corelată cu strategia de dezvoltare a comunelor din jurul orașului. De aceea, e important ca Florești și Apahida să realizeze și ele o strategie de mobilitate pentru următorii 10 ani, într-un parteneriat bazat pe un dialog consistent între toate administrațiile afectate de o asemenea strategie, astfel încât obiectivele asumate să fie o viziune generală de dezvoltare, afirmă creatorii petiției.

Consilierii USR PLUS spun că Floreștiul poate fi privit ca un exemplu negativ, care nu trebuie urmat de alte localități din zonă. Însă ideile bune trebuie implementate în toate comunele din Zona Metropolitană Cluj, pentru că doar astfel pot fi dezvoltate proiecte integrate, cum este și cel de mobilitate. De asemenea, este important ca toate partidele să sprijine aceste demersuri, pentru ca strategia să poată fi pusă în practică pe parcursul mai multor cicluri electorale.

Aici puteți vedea textul integral al petiției și o puteți semna dacă sunteți de acord cu conținutul ei. Petiția va fi depusă la cele 4 primării din zona metropolitană când va ajunge la 5000 de semnături, alături de documentație tehnică de suport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here