De ce este indicat ca un copil să învețe o limbă străină – 5 motive care te vor convinge că trebuie să urmeze cursuri de specialitate

0

Atunci când o femeie rămâne însărcinată își imaginează cum va arăta viitorul copilului său, în cel mai mic detaliu, de la primii pașii, până la admiterea la facultate, carieră, căsătorie.

Dacă în perioada sarcinii, totul se rezumă la vise mărețe despre un viitor strălucit, în momentul venirii pe lume a copilului, totul se schimbă. Visele încep să se transforme în realitate, iar părinții fac tot ce pot pentru ca cel mic să își clădească o viață frumoasă.

Și cum trăim în era globalizării, să vorbești cursiv o limbă străină (sau mai multe) este vital.

Iată de ce copilul ar trebui să studieze (cel puțin) o limbă străină

  • Învățarea timpurie a unei limbi străine îi va face pe cei mici receptivi la noutăți. Un loc perfect pentru învățarea limbilor străine îl reprezintă Mayflower-centre, ai cărui specialiști îți vor ajuta copilul să atingă performanțe remarcabile.
  • Copiii au timpul necesar pentru învățare. Copilăria este perioada cea mai propice pentru învățare, timpul disponibil pentru studiu fiind nelimitat. Mai mult decât atât, ei se exprimă și învață prin joc o lungă perioadă, astfel că învățarea unei limbi străine va deveni o joacă iar șansele ca ei să exceleze într-un timp relativ scurt sunt foarte mari.

  • Dacă vor învață o limbă străină de la un profesor nativ, copiii vor deprinde pronunția corectă.
  • Cu cât copiii vor fi expuși mai devreme lexicului unei limbi străine, cu atât îi vor asimila mai rapid elementele. Prin ascultarea cuvintelor pronunțate de un nativ, se vor putea exprima în limba respectivă recurgând la vocabularul și accentul adecvat.
  • Lipsa rușinii în procesul de învățare va spori capacitatea de stocare a informațiilor. Atunci când sunt mici, copiii nu cunosc sentimentul de ”rușine”, astfel că vor reuși să învețe mult mai simplu, nu vor deveni frustrați de propriile greșeli și nu le va fi teamă să repete un cuvânt sau o sintagmă până le rețin. În plus, specialiștii explică faptul că, în primii ani de viață, învățarea unei limbi străine este mai rapidă decât la maturitate.

  • Un adult care va vorbi fluent cel puțin o limbă străină își va găsi cu ușurință un loc de muncă. Existența unei sau a mai multor limbi străine în CV, asigură obținerea unui job mai bine plătit.

Dacă încă mai stai pe gânduri, amintește-ți de toate motivele enumerate mai sus pentru ca cel mic să învețe o limbă străină încă de la o vârstă fragedă. Gândește-te cât de mândru/mândră vei fi atunci când va veni acasă încântat de tot ceea ce a învățat și îți va povesti minute întregi, cu zâmbetul pe buze, ce lucruri minunate a reușit să facă astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here