Câteva idei smart de asortare a culorii pantofilor cu îmbrăcămintea pentru un stil masculin corect

0

Se spune că stilul de îmbrăcăminte bărbătesc pornește de la încălțăminte în sus. Dacă această afirmație este adevărată, atunci culoarea pantofilor este prima după care stilul tău va fi judecat.

Încălțămintea masculină, ca aproape orice alt obiect vestimentar al sexului tare, a devenit, în ultimul timp, mai puțin rigidă ca stil și asortare. Astfel se pot purta fără probleme pantofi de tip Oxford cu blugi confortabili sau chiar o pereche de pantofi sport la un outfit oficial.

Cheia combinațiilor încălțămintei cu restul îmbrăcămintei stă în potrivirea culorilor: alege greșit nuanțele și vei arăta ca și cum ai plecat în papuci de casă la o întâlnire oficială.

Așa cum este cazul și la restul inventarului vestimentar al garderobei tale, potrivirea culorilor este cel mai necostisitor, dar, în același timp, și cel mai greu lucru de făcut așa cum cer regulile artei, mai ales dimineața când te grăbești să pleci la activitatea zilnică. E ușor să te ții de combinații tonale – pantofi negri cu pantaloni negri sau încălțăminte maro cu o pereche de chino bej. Dar aceasta este o cale care duce rapid către plictiseală și, dacă nu cumva ai decis că vei purta doar două perechi de pantaloni mereu, vei avea nevoie de o mulțime de pantofi de diverse nuanțe pentru a avea la dispoziție opțiuni variate.

Iată câteva idei de asortare a pantofilor după cele mai uzuale două culori care te vor scoate din impas în diminețile grăbite

  • Pantofii negri

Încălțămintea neagră este alegerea cea mai inteligentă în orice situație. Asortarea cu restul îmbrăcămintei ar trebui să respecte această linie sobră impusă de culoarea pantofilor. Dar, acești pantofi se pot asorta bine și cu unele nuanțe de tip gri închis sau culoarea cărbunelui, mai ales în acele ținute mai formale.

În ciuda concepțiilor generale, purtarea albastrului împreună cu negrul pantofilor nu este o greșeală fundamentală, deși ar trebui, totuși, să alegi haine cu nuanțe de bleumarin cât mai închis în loc de cele mai deschise.

Stilul casual este mai ”riscant” când vine vorba de purtat alături de perechi de pantofi negri eleganți cum este cazul celor Oxford. Ar trebui să acorzi o tentă generală de stil relaxat pentru întreaga ținută dacă vrei să-i combini cu pantaloni de tip chino. Același lucru este valabil și pentru blugi care, ar trebui să fie model slim și neapărat de culoare neagră.

  • Pantofii maro

În ceea ce privește încălțămintea maro, aceasta este nuanța cea mai ușor adaptabilă. Mulțimea de tonuri pe care o oferă înseamnă că sunt potriviți pentru aproape orice situație în afară, poate, de ținutele rigide, oficiale, de birou.

Pantofii maro, purtați cu orice altceva în afara unui frac de ceremonie sau a costumelor complet negre aduc personalitate și o notă de relaxare, renunțând la rigiditatea oficială.

Cu cât nuanțele de maro sunt mai deschise, cu atât look-ul pare mai relaxat, mai ales dacă ai grijă și de celelalte detalii.

În afara costumelor, pantofii maro ar trebui să fie alegerea universală pentru pantaloni de tip chino de orice culoare la care poți asorta cu succes o cămașă uni care să creeze un oarecare contrast. Regula este ca între încălțăminte și restul ținutei să existe o diferență de cel puțin două nuanțe.

Așadar, asortarea pantofilor cu restul hainelor nu ar trebui să fie o sarcină dificilă odată ce ai deprins un set minim de reguli privind potrivirea culorilor în funcție de stilul vestimentar ales sau impus de diverse situații și evenimente din viața ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.