Fii pregătit pentru iarnă! Iată cele mai comune probleme cu mașina care apar în sezonul rece, pe care orice clujean să le știe!

0

Funcționarea mașinii e indispensabilă oricând. Dacă te bazezi pe autoturismul personal ca să mergi la muncă în fiecare zi, cu siguranță nu ar fi plăcut să descoperi că într-o zi ceva nu mai funcționează. Mai ales iarna, mașina trebuie să fie permanent la dispoziția ta, pentru că e mai greu să te deplasezi pe jos, prin frig.

Sezonul rece vine cu provocări pentru șoferii clujeni, nu doar atunci când ei conduc. Mașina poate pune probleme de funcționare la temperaturi scăzute. Frigul afectează piesele în diferite moduri. Orice conducător auto trebuie să fie conștient de problemele care pot apărea, pentru a le rezolva cât mai repede.

Iată cele mai frecvente probleme de funcționare a mașinii pe timp de iarnă, pe care să le aibă în vedere orice șofer clujean!

  • Presiunea în roți

Când temperaturile scad, presiunea din roți fluctuează. Aceasta scade și când mașina e staționată. Verifică mereu înainte să pornești mașina presiunea, ca să nu ai probleme pe drum. O valoare prea mare sau prea mică a acesteia face anvelopele să se deterioreze neuniform, astfel încât acestea vor avea durata de folosire mai mică. De asemenea, sunt și unele situații când anvelopa poate să se spargă pe drum. 

  • Scurgeri

Iarna, apa pătrunde prin crăpăturile din asfalt, ceea ce duce la deteriorarea materialului din care e făcut drumul și la formarea de gropi. Acest lucru se întâmplă mai ales în perioade când drumul îngheață și se dezgheață continuu.

Același lucru afectează și autoturismele. Apa care se depune din precipitații pe componentele mașinii le poate pune în pericol.  Sunt vizate în special sistemul de frânare și virare, precum și transmisia motorului. Apa înghețată poate cauza crăpături sau scurgeri, care pot duce la stricarea completă a mașinii. 

  • Ștergătoare stricate

Acest lucru se întâmplă atunci când nu sunt curățate parbrizele înainte de pornirea ștergătoarelor. Acestea sunt deteriorate rapid de precipitații și îngheț, pentru că sunt făcute din cauciuc. De asemenea, scăderea temperaturilor afectează și lichidul folosit pentru curățarea parbrizelor. Ca să eviți eventualele neplăceri, poți să lași pornită încălzirea peste noapte, cu opțiunea defrost  Ia la tine și niște obiecte esențiale care să te ajute când ai nevoie. 

  • Bateria nefuncțională

Bateria moartă este una dintre cele mai comune inconveniente care pot apărea iarna, când vrei să conduci mașina. Când temperaturile scad sub punctul de îngheț, bateria funcționează mai greu și se suprasolicită. Incapacitatea de funcționare mai apare și pentru că această componentă trebuie să întrețină mai multe sisteme decât vara (în principal sistemul de încălzire și farurile de ceață).

Dacă previi moartea bateriei, preîntâmpini și alte probleme care apar din cauza acestui lucru. Problemele apar mai ales când bateria e deja veche, de 3-4 ani. În astfel de cazuri, cel mai bine e să o schimbi înainte de sezonul rece, sau cel puțin să-i verifici capacitatea înainte, pentru a știi cât poate să mai ducă iarna. Nu e indicat să încerci să o schimbi singur, așa că mai bine alege un service auto de încredere care să te ajute.

Schimbările de temperatură vin cu noi provocări pentru conducătorii de autovehicule din toată țara. Mașina e afectată de vremea rece. Ia măsuri la timp, pentru ca mașina să funcționeze perfect pe tot parcursul iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.