Angajați nemulțumiți? Află ce condiții ar trebui să întrunească un birou modern

0

După perioada de lucru de acasă, mulți dintre cei care lucrau în birouri vor refuza să revină la condițiile anterioare. Odată ce au testat beneficiile work-from-home, este de așteptat ca un procent semnificativ dintre angajați să ceară condiții mai bune pentru spațiile în care muncesc. Acest lucru este de înțeles, deoarece multe dintre acestea încăperi aveau dotări problematice, care afectau bunăstarea a milioane de angajați. Dacă vrei ca echipa ta să se întoarcă la lucru fără probleme, poți lua câteva măsuri în acest sens.

Descoperă ce așteptări au angajații de la spațiul în care își desfășoară munca

  1. Iluminare corespunzătoare

Unul dintre motivele de nemulțumire invocate adesea de persoanele care lucrează la birou este legat de lipsa luminii naturale. Adesea, lumina artificială rece din aceste încăperi este neplăcută și creează oamenilor o stare de anxietate, ridicând astfel nivelul de stres pentru mulți dintre angajați. De aceea, este recomandat ca birourile să aibă ferestre cât mai mari. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci sistemul de iluminare ar trebui dotat cu surse ce emit lumină caldă, care o imită pe cea naturală.

  1. Aer purificat

Multe companii au adoptat modelul open space, în care un număr mare de oameni împart aceeași încăpere, de mari dimensiuni. Acest lucru, alături de poluarea din marile centre urbane, conduce la o calitate scăzută a aerului din interior. Deoarece angajații petrec mare parte din zi la birou, este de așteptat ca aceștia să își dorească să respire aer cât mai curat. Dacă îți dorești să combați această problemă, poți să vezi aici soluții care să te ajute în mod eficient.

  1. Mobilier ergonomic

Durerile de spate și afecțiunile cauzate de sedentarism și de pozițiile incorecte la birou au devenit o problemă răspândită în întreaga lume. Designerii de mobilier dezvoltă în fiecare zi modele noi de scaune, birouri, suporturi pentru monitoare și pentru laptopuri care să asigure oamenilor posibilitatea de a sta cât mai comod sau flexibilitatea de a-și schimba poziția de-a lungul zilei. Device-urile care oferă sprijin lombar sau pentru picioare sunt, de asemenea, benefice și oferă confort angajaților.

  1. Plante

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că orice spațiu în care se află câteva plante devine mai plăcut și mai optimist. Dacă vrei introduce în birou trei-patru ghivece cu plante verzi, atmosfera va fi una mai primitoare și mai veselă, iar atitudinea angajaților va avea de câștigat.

  1. Amenajare armonioasă

Majoritatea birourilor au un aspect sumbru și plicticos. Primează tonurile gri, maro și bej, combinate cu alte culori neplăcute. Investițiile în amenajări sunt, de obicei, minime, atunci când vine vorba de spațiile de lucru. Prin urmare, nimeni nu este entuziasmat să se întoarcă zi de zi într-o astfel de încăpere. Fă câteva schimbări în această privință, iar efectul va fi vizibil.

Așadar, dacă vrei ca echipa ta să se întoarcă la birou fără ezitare și fără să exprime nemulțumiri, oferă-le aceste avantaje care lipsesc în multe dintre spațiile de lucru din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here