Tu știi cum îți afectează frigul mașina? Iată efectele pe care niciun clujean NU trebuie să le ignore!

0

În sezonul rece, necesitățile corpului se modifică. Trebuie, de exemplu, să-ți schimbi alimentația și să-ți adaptezi rutina de îngrijire a pielii pentru a preveni uscarea.

Mașina are nevoie și ea de o întreținere mai amănunțită. Frigul are unele efecte neașteptate asupra autoturismului tău. De aceea, funcționarea ei optimă este importantă, mai ales când ai de parcurs distanțe lungi, pentru că îți ia mai mult timp să repari o eventuală problemă apărută.

Din fericire, există unele lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că ești pregătit pentru orice situație. În primul rând, trebuie să știi cum îți afectează frigul automobilul, pentru a lua din timp măsurile necesare.

Iată ce nu știai despre efectele frigului asupra mașinii tale!

Coroziunea caroseriei 

Inamicul principal al păstrării unei condiții excelente a caroseriei iarna sunt sărurile care se utilizează pentru deszăpezirea drumurilor. Soluția este simplă: spală mașina cel puțin o dată pe lună. Acordă o atenție specială zonelor care intră mai ușor în contact cu drumul.

Presiunea roților variază

Când aerul are o presiune mai scăzută și cea a roților descrește. Pe măsură ce mașina se încălzește, când ai condus mai mult timp, aerul din roți va suferi același efect, ceea ce înseamnă că presiunea crește din nou. Din această cauză, aceste părți ale autoturismului vor suferi un anumit grad de deteriorare iarna.

Cel mai bine este să apelezi la un mecanic de îndată ce luminile de atenționare se aprind pe bord. Acesta va fi în măsură să facă ajustările necesare, pentru a nu risca să rămâi în pană.

  • Bateria s-ar putea să nu mai funcționeze

Bateria mașinii e o componentă sensibilă, chiar mai mult la temperaturi scăzute. La cele sub zero grade Celsius, bateria se va răci de asemenea, ceea ce va face pornirea autovehiculului mai dificilă.

Soluția este să înlocuiești bateria înainte de venirea iernii. Poți să vezi aici variante de astfel de componente, în caz că nu știi ce să alegi. E de menționat că este indicat să apelezi la un mecanic care va putea să te sfătuiască cel mai bine în ceea ce privește necesitatea de înlocuire a celei pe care o ai deja.

  • E posibil să ai probleme cu ștergătoarele

Ștergătoarele sunt expuse la frig continuu. Acestea tind să înghețe și să se lipească de geam. Dacă nu îndepărtezi gheața înainte de a le porni, există riscul să se rupă.

Soluția este să nu le lași lipite de geam atunci când staționezi mașina sau să le dai jos temporar.

  • Mașina consumă mai mult combustibil

Nu e de mirare că automobilul tău va avea nevoie de mai mult combustibil, având în vedere condițiile meteo. Acest lucru se datorează presiunii variabile din roți, pentru că autovehiculul va circula mai încet. Vei consuma mai mult și pentru că e nevoie să lași mașina să se încălzească la pornire câteva minute.

Temperaturile scăzute își pun cu siguranță amprenta asupra funcționării autoturismului tău. Trebuie să știi ce elemente au nevoie de o atenție specială, ca să poți acționa din timp. Uneori, cel mai bine este să apelezi la un mecanic auto, care va avea grijă în mod corespunzător ca tu să poți să faci drumuri oricât de lungi fără probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here