Cum iti cresti eficienta atunci cand lucrezi de acasa? 3 metode pentru mai mult spor

0

Trecerea de la munca la birou la cea de acasa este pentru multi o adevarata bucurie. In primul rand, acest lucru se datoreaza faptului ca se schimba programul de lucru, deoarece nu va mai fi nevoie sa petreci timp in trafic spre serviciu sau la intoarcerea acasa, ceea ce poate insemna un drum de peste o ora.

De asemenea, petrecand mai mult timp acasa, te poti ocupa si de sarcini casnice care nu necesita prezenta ta constanta sau activa, ci doar un minim de implicare ca atunci cand doresti sa speli hainele si trebuie doar sa le introduci in masina si sa o pornesti.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea mai mult spor lucrand de acasa

Chiar daca munca de acasa aduce cu sine un plus de confort, multi oameni au tendinta de a se relaxa mai mult decat ar trebui, ceea ce afecteaza randamentul pe care il au in timpul programului de lucru. Poti evita astfel de situatii daca iei in considerare cateva metode care te vor ajuta sa-ti mentii nivelul de motivatie si randament la fel ca in perioada in care iti desfasurai activitatea la birou.

Amenajeaza-ti un spatiu specific pentru activitatea profesionala

Ambientul este foarte important si te poate ajuta sa te simti ca la birou, chiar daca iti desfasori activitatile de acasa. Chiar daca nu ai o camera pe care sa o folosesti in mod exclusiv in acest scop, poti alege o incapere care sa-ti serveasca drept birou in intervalul orar de care ai nevoie. Poate fi camera ta, sufrageria sau chiar bucataria. Totusi, trebuie sa-ti creezi un ambient corespunzator. Inainte sa-ti incepi programul, asigura-te ca ai la indemana toate ustensilele de care ai nevoie, de la articole de birou, pana la laptop sau documente. De asemenea, indeparteaza elementele care ar putea sa-ti distraga atentia, cum ar fi televizorul.

Imbraca-te pentru birou

La inceput, unul dintre cele mai mari avantaje ale lucratului de acasa este faptul ca nu trebuie sa-ti mai faci griji referitor la tinuta. Cu toate acestea, dupa o anumita perioada, acest aspect iti creste nivelul de confort catre o extrema care iti afecteaza randamentul. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca tinuta iti ofera si un anumit nivel de incredere si te face sa te simti mult mai bine in pielea ta atunci cand te imbraci in hainele preferate. Abordeaza chiar si acasa o tinuta care sa-ti dea un impuls pentru a-ti indeplini obiectivele.

Pastreaza programul de somn

Lucrand de acasa, timpul petrecut pe drum spre si de la birou se anuleaza definitv. Totusi, evita sa-ti modifici programul de somn si alege sa fructifici timpul pe care il ai acum la dispozitie. Poti alege sa faci sport dimineata pentru un plus de energie si pentru a intari sistemul imunitar, iar timpul pe care l-ai fi petrecut in drum spre casa, dupa program, poti sa-l folosesti pentru activitati relaxante sau casnice.

Cu putina atentie, eviti sa intri intr-o zona de confort care sa-ti afecteze performantele, iar munca de acasa va fi un plus atat pentru tine, cat si pentru companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here