Tot mai mulți clujeni se mută la casă. Tot ce trebuie să știi înainte de acest pas

0

Ești hotărât să renunți la vechiul apartament și să te orientezi către o casă? Nu ești singurul în această situație. Atât în Cluj, cât și în restul țării, tinerii au început să se orienteze din ce în ce mai mult spre casele din mediul rural, în comune limitrofe, deoarece acestea le oferă aer curat și detașare de viața agitată a orașului.

Totuși, sfatul nostru este să te gândești foarte bine înainte să iei această decizie pentru că este vorba despre o investiție uriașă.

Așadar, ți-am pregătit câteva criterii pe care să le ai în vedere înainte să-ți cumperi sau construiești o casă

  • Bugetul

Pregătește-te pentru că vor fi cheltuieli adiționale. De cele mai multe ori, suma finală se dovedește a fi mai mare decât cea calculată la început. Examinează situația financiară din prezent și analizeaz-o obiectiv pe cea din viitor, așa încât să fii sigur că aceasta este sustenabilă. O casă necesită cheltuieli de întreținere mai mari și trebuie să fii pregătit pentru costuri neprevăzute.

Dacă vrei să-ți construiești locuința, adaugă pe lângă crearea proiectului acesteia și costul unui  studiu geofizic, împreună cu taxele notariale pentru teren. Te sfătuim să te orientezi spre produse și materiale de calitate, care să reziste mult timp, cum ar fi pompele de apă pe Damistal.ro.

  • Piața

Studiază cu atenție piața și nu cumpăra din impuls. Astfel, vei cunoaște adevărata valoare a imobilelor și vei deveni bănuitor când prețurile sunt mult prea mici sau prea mari. Așa nu vei  cădea pradă celor care vor să te păcălească.

  • Opinia cunoscătorilor

Nimeni nu s-a născut învățat. Cumpărarea sau construirea unei case reprezintă una dintre cele mai mari decizii din viața unui om. Vorbește cu prieteni care au trecut prin asta, cere sfaturi, nu ezita să consulți un specialist și documentează-te cât mai mult.

  • Criterii obiective

Nu te lăsa vrăjit de design, locație sau alte aspecte menite să-ți fure ochii. Dacă vrei să-ți cumperi o casă, fii atent la aspecte importante precum starea acoperișului sau reparațilei care trebuie să fie făcute. De cele mai multe ori, o reparație poate să fie de două ori mai costisitoare decât pare la început. În cazul în care cumperi un teren intravilan, contează mult racordarea la utilitățile minime. E important să-ți fie cât mai ușor să obții accesul la electricitate și gaze.

  • Pasiuni și dorințe

Această investiție trebuie să se plieze pe pasiunile și dorințele tale. Noua ta casă va fi locul în care vei trăi mulți ani de acum,așa că trebuie să știi dacă coincide cu personalitatea ta. Vrei o familie numeroasă? Îți dorești o grădină spațioasă în care copiii să se joace? Te atrage grădinăritul și ideea de a-ți planta propriile fructe și legume? Ai școli bune în apropiere la care copiii tăi să poată să meargă?

Cumpărarea sau construirea unei case este un pas important în viața ta, așa că alege cu grijă și informează-te cu atenție. Această locuință va găzdui evenimente și va fi casa multor amintiri care  vor rămâne cu tine toată viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.