Top 3 sfaturi pentru o locuinta prietenoasa cu mediul

0

Grija asupra mediului inconjurator a devenit o preocupare din ce in ce mai populara, atat printre oamenii de rand, cat si in multe dintre industriile dezvoltate la nivel global. Prin urmare, responsabilitatea de a proteja natura revine fiecarei persoane in parte care trebuie sa introduca in viata de zi cu zi diferite practici prin care sa reduca impactul negativ pe care stilul de viata il poate avea asupra mediului.

Chiar daca exista legi care au rolul de a tine sub control nivelul de poluare in diferite domenii, cea mai simpla si eficienta metoda de a face acest lucru este responsabilitatea fiecarui individ.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca locuinta ta este prietenoasa cu mediul

Pentru a-ti asigura confortul si ambientul de care ai nevoie, locuinta ta poate fi un factor de poluare. Chiar daca impactul pe care il are doar locuinta ta asupra mediului pare nesemnificativ, adunand mai multe astfel de locuinte dintr-o comunitate, vei observa ca nivelul de poluare creste. De aceea, este important sa tii cont de cateva sfaturi care pot fi folosite ca exemple si de cei din comunitatea in care locuiesti.

Opteaza pentru surse de energie verde

Principala sursa de poluare dintr-o locuinta il reprezinta energia termica. Pentru a incalzi casa si pentru a-ti asigura conditiile necesare sa iti prepari mancarea, este nevoie de un consum destul de mare de gaze care pot avea un impact negativ asupra mediului. Astfel, e important sa iti asiguri surse de incalzire care nu se bazeaza pe consum de gaze. De exemplu, poti comanda panouri radiante de la Magnetcenter din timp pentru a-ti asigura confortul termic de care ai nevoie in sezonul rece.

Colecteaza selectiv si recicleaza

Amenajeaza-ti in casa un loc special in care sa poti depozita deseurile. De asemenea, asigura-te ca le poti sorta in mod corespunzator luand in considerare culorile specifice colectarii selective.

In ceea ce priveste materialele reciclabile precum cartonul si plasticul, ar fi indicat sa nu le arunci dupa o prima utilizare, deoarece aceste materiale sunt extrem de greu degradabile si reprezinta deja o problema foarte mare la nivel global. In cazul in care doresti sa renunti la utilizarea unor astfel de materiale, poti opta pentru sacose reutilizabile atunci cand ai nevoie sa transporti produse de la magazin si pastreaza-le pentru cumparaturi viitoare.

Planteaza mult

Fa din locuinta ta o gospodarie. Planteaza copaci, flori si legume. In acest fel, creezi un ambient placut pentru tine si familia ta, dar iti asiguri si aerul curat de care ai nevoie pentru o viata sanatoasa, orecum si alimente crescute natural. In plus, poti face din gospodarit o activitate de relaxare pe care sa o faci alaturi de cei dragi, in zilele libere. Poti face acest lucru in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie. Legume precum castraveti sau ardei nu au nevoie de foarte mult spatiu, ceea ce inseamna ca poti pastra loc si pentru o gradina cu flori.

Cel mai responsabil lucru pe care il poti face pentru protectia mediului este sa te asiguri ca spatiul in care tu iti desfasori activitatea este prietenos. Astfel, ai sansa sa devii un exemplu in comunitatea ta, ceea ce poate duce la o dezvoltare ecologica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here