Ești preocupat pentru sănătatea și imunitatea ta? Iată 5 schimbări pe care le poți face în alimentație pentru un organism viguros

0

Odată cu sosirea sezonului rece, corpul uman are nevoie de sprijin pentru a putea face față atât temperaturilor scăzute, cât și afecțiunilor specifice acestei perioade. Deși multe persoane încep să fie mai atente cu privire la sănătatea lor toamna, acest lucru ar trebui să se întâmple pe tot parcursul anului. Buna funcționare a corpului se dobândește în timp, printr-un regim alimentar echilibrat și printr-un stil de viață activ. Poți începe chiar acum să implementezi o serie de măsuri în dieta ta și în modul în care te hrănești pentru a preveni apariția bolilor.

Descoperă 5 modalități prin care îți construiești o alimentație sănătoasă

  1. Consumă proteine de calitate

Capacitatea organismului de a se apăra în fața agenților nocivi este asigurată de calitatea macronutrienților structurali pe care îi introduci în regimul tău. De aceea, este recomandat să consumi alimente care conțin proteine valoroase: carne și ouă ce provin de la ferme unde animalele sunt crescute la sol și legume cultivate fără îngrășăminte chimice. Hrana nutritivă stă la baza unui sistem imunitar eficient, și nu suplimentele administrate periodic.

  1. Renunță la cuptorul cu microunde

Dacă încălzești mâncarea în mod recurent la cuptorul cu microunde, atunci ar trebui să renunți la acest obicei. Din nefericire, această metodă de pregătire a mesei are efecte nocive asupra sănătății, deoarece reduce considerabil nivelul antioxidanților din alimente, al elementelor nutritive, precum vitaminele și mineralele, și conduce la eliberarea unor substanțe nocive. Înlocuiește acest electrocasnic cu un cuptor electric de la Ideall, iar mâncărurile pe care le gătești își vor păstra calitățile și valoarea nutritivă.

  1. Redu cantitatea de zahăr

Unul dintre ele cele mai periculoase elemente din bucătărie este zahărul. Acesta nu se găsește numai sub forma clasică, ci este prezent, în diverse forme, și în alimente: fructe, miere, pâine, ciocolată, sucuri acidulate, sucuri de fructe și altele. Pentru a te păstra în formă, evită să consumi cantități mari de glucide. În ultimele decenii, oamenii de știință au descoperit că acestea sunt mai periculoase decât lipidele, adică grăsimile. Pentru un aport echilibrat de zahăr, apelează la cantități mici de ciocolată neagră, un fruct pe zi și puțini carbohidrați: pâine, paste sau patiserie.

  1. Consumă legumele și fructele întregi

O altă schimbare pe care o poți face este să renunți la smoothie-uri și sucuri de fructe și legume. Medicii recomandă ca acestea să fie consumate întregi, pentru a-și păstra fibrele, care sunt importante pentru digestie și pentru reducerea absorbției de glucide.

  1. Consumă murături

Imunitatea ta are de câștigat și de pe urma probioticelor. Pentru a nu duce lipsă de ele, introdu în dieta ta murăturile. Prin fermentare, acestea contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale, esențială pentru apărarea organismului.

Deși în mediul online circulă foarte multe sfaturi legate de nutriție și sănătate și recomandări formulate de nutriționiști și influenceri, nu toate se bazează pe adevăruri științifice. Verifică informațiile pe care le găsești pe diverse site-uri și cere sfatul medicului atunci când întâlnești o problemă de ordin medical. Nu te baza pe soluții și suplimente minune. Sănătatea și imunitate se dobândesc în timp și se mențin printr-un stil de viață echilibrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here