Ai dureri de cap? Afla care sunt simptomele care iti spun ca trebuie sa faci un control oftalmologic!

0

Simptomele aparute in urma unor probleme de vedere nu sunt de cele mai multe ori foarte evidente. Tocmai din acest motiv, multe persoane neglijeaza vizitele la cabinetul oftalmologic. Insa, de cele mai multe ori, aceasta vizita are loc mult prea tarziu, iar problemele se pot agrava rapid. Chiar daca semnalele sunt unele discrete, acestea exista si nu trebuie evitate! In cazul in care nu ai aflat pana acum care sunt primele simptome care apar in urma unor probleme de vedere, afla prin intermediul acestui articol!

Iata primele simptome care iti indica vizita la cabinetul oftalmologic!

  • Durerile de cap

Unul dintre cele mai evidente simptome aparute este migrena care isi poate face adesea aparitia, mai ales cand ochii depun mult prea mult efort. In astfel de situatii se ivesc si durerile de cap, de cele mai multe ori fiind insuportabile. Din cauza acestora, puterea de concentrare scade, iar starile de irascibilitate cresc la cote maxime. In cazul in care treci prin astfel de momente este indicat sa faci o vizita la cabinetul oftalmologic cat mai rapid!

  • Deteriorarea vederii

Iti este greu sa vezi obiectele situate la departare? Adesea trebuie sa te concentrezi pentru a observa ce scrie pe afisul situat peste drum? Atunci, suna si fa o programare la medicul oftalmolog! Cu siguranta vei avea nevoie de o pereche de ochelari de vedere, in functie de dioptriile prezente. Chiar daca in urma cu ceva vreme erau considerati drept un accesoriu dispretuit, in ultimul timp acestia au revenit la moda. Și tocmai pentru faptul ca sunt extrem de chic, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru ochelari cu lentile false.

  • Tendinta de a inchide un ochi

Ti s-a intamplat ca in momentul in care citesti o revista sau te uiti la televizor sa inchizi un ochi pentru a observa mult mai bine scrisul? Acest lucru trage un semnal de alarma! Este clar ca ceva nu functioneaza perfect, iar amanarea vizitei la oftalmolog poate conduce spre agravarea problemelor deja existente. 

  • Ochii rosii

Ochii roșii si uscati pot provoca disconfort si mancarimi la nivelul acestora. Ti se intampla des sa treci prin astfel de momente? Ai observat ca ai dificultati de vedere atunci cand conduci, observand mult mai greu semnele de circulatie? Ochii iti lacrimeaza adesea la lumina mult prea puternica? Toate aceste semne pot indica doar un singur lucru! Ai o problema de sanatate care trebuie tratata cat mai repede, deoarece in acest fel vei preintampina agravarea ei! 

  • Diabet

Cele mai multe persoane care sufera de diabet sau au alti membrii ai familiei apropiati care sufera de aceasta boala, intampina probleme serioase de vedere. Chiar daca nu ai avut pana in momentul de fata si alte simptome, o vizita la oftalmolog nu iti va face rau. Din potriva, vei identifica o posibila problema.

In concluzie, in cazul in care ai avut unul dintre cele cinci manifestari prezentate mai sus, fa-ti o programare la medicul oftalmolog cat mai curand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here