Călin Cozma luptă împotriva discriminării candidaților independenți

0

Călin Cozma este primul candidat independent la un loc în Consiliul Local Cluj-Napoca din ultimii 30 de ani. În procesul de înscriere a candidaturii s-a lovit de multe bariere, pe care el le consideră a fi intenționat puse cu scopul de a descuraja candidaturile independenților în favoarea partidelor mari.

Pentru a schimba aceaste reguli incorecte, candidatul și-a lansat site-ul 3658.ro. Numărul 3658 vine de la voturile necesare unui independent pentru a deveni consilier local la Cluj. Iată ce susține Călin Cozma:

CUM SUNT ÎMPIEDICAȚI INDEPENDENȚII?

  • Pentru a putea candida, un independent trebuie să strângă la fel de multe semnături ca și un partid care prezintă o lista cu zeci de candidați.
  • Candidații independenți nu au dreptul la observatori în secțiile de vot, în timp ce TOATE PARTIDELE au acest drept.
  • Partidele primesc sponsorizări electorale deductibile, independenții nu au acest drept.
    Legislația electorală e greoaie, conține obligații birocratice și amenzi descurajatoare, fiind foarte dificil pentru un candidat independent să facă față acestui efort.
  • Legislația electorală limitează de facto posibilitatea de a concura partide consacrate prin praguri de cheltuieli electorale.
  • Legislația electorală împiedică independenții sa isi realizeze materiale electorale în regie proprie, la costuri mult mai mici.
  • Independenții sunt plasați intenționat ultimii pe buletinul de vot.

ASTFEL DREPTUL TĂU DE A CANDIDA ȘI DE A FI ALES ESTE UNUL TEORETIC,
ÎN PRACTICA FIIND INACCESIBIL PENTRU OMUL DE RAND.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.