Șeful TNL Cluj care a distribuit pliante false cu USR va ajunge consilier județean

0
Cristian Ciută (Sursa foto: Facebook)

În luna aprilie 2019, clujenii au primit pliante cu sigla USR și PLUS, care conțineau texte aberante, în ele se spunea printre altele că avortul va deveni obligatoriu pentru 92% dintre români.

Alianța a reacționat imediat, condamnând această dezinformare și cerând să se ia măsuri împotriva celor care au distribuit falsele materiale politice.

Cei doi făptași au fost înregistrați, iar identitatea lor a devenit cunoscută. Surpriză! Era vorba de Cristian Ciută, liderul Tineretului Național Liber (TNL) Cluj și un ajutor de-al său, Alex Piticar.

Ambii tineri liberali dețineau posturi obținute datorită conexiunilor de partid. Cristian Ciută era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alex Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca.

În urma presiunii mediatice, liderii locali ai PNL Cluj au reacționat, declarând că cei doi vor fi sancționați:

Îmi pare rău de cele întâmplate, nu suntem de acord cu asemenea practici. Adversarul nostru este PSD, nu USR. Oricine poate pune mâna să demoleze acest partid este binevenit. În ce priveşte acţiunea de la Cluj, acolo este vorba despre câţiva membri ai TNL, care au făcut o mare greşeală şi au acţionat pe cont propriu, nicidecum în numele şi având acordul partidului. Vom discuta în Biroul partidului acest caz şi vom lua măsurile care se cuvin împotriva lor”, spunea anul trecut Dan Tarcea, președintele PNL Cluj și viceprimar la Cluj-Napoca.

După câteva zile, Biroul Executiv al Tineretului Naţional Liberal Cluj a trimis un comunicat presei prin care afirma că cei doi au fost excluși din partid:

Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, se arată în textul liberalilor.

A trecut un an și iată că liberalii clujeni au impresia că lumea a uitat acest incident. Cristian Ciută apare pe actuala listă de candidați la Consiliul Județean Cluj, pe locul 13, adică pe o poziție eligibilă, având în vedere procentele estimate ale PNL la nivel județean.

Cu alte cuvinte, șeful tinerilor liberali a fost atât de drastic sancționat și exclus din partid încât va deveni consilier județean din partea PNL.

Din păcate, nu este o surpriză pentru noi, deoarece acesta este genul de politică care s-a făcut până acum. Cei care au fost împinși în față să facă anumite mizerii sunt apoi recompensați, fie cu diverse funcții și sinecuri în instituții din subordinea administrației publice, fie cu locuri pe listele de consilieri”, ne declară Cătălin Sălăgean, lider al USR Cluj și candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj.

Reprezentanții USR susțin că au depus plângere penală încă din primăvara anului trecut pentru acel incident, dar cercetările continuă încă, fiind încetinite de apariția pandemiei în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here