Cum să începi o carieră în IT de la zero

0

IT – un termen pe care îl auzim aproape zilnic de ani buni, pentru că este imposibil să mai găsești astăzi un domeniu în care să nu fie prezent. Tehnologia Informației, așa cum se traduce IT în limba română, a devenit vitală în toate ramurile economiei, de la agricultură până la medicină și aeronautică. Este asociată cu evoluția, cu viitorul și mai ales cu bunăstarea celor care lucrează în domeniu. Ne gândim că „IT-stul” este inteligent, capabil, modern, dar mai ales că se bucură de un grad ridicat de confort financiar și de liniștea unui viitor asigurat.

Deși par a fi niște clișee, aceste aspecte nu sunt deloc departe de adevăr – acum mai mult ca niciodată este nevoie de specialiști IT în toate domeniile, companiile caută mereu să angajeze oameni noi și îi remunerează generos pentru munca lor.

Pentru că beneficiile sunt extrem de tentante și este deja evident că viitorul va fi despre informație și tehnologie, din ce în ce mai multe persoane se gândesc la o reorientare profesională către domeniul IT. Știi să utilizezi un calculator, te descurci și online, rețelele de socializare nu sunt un secret pentru tine, însă ai nevoie de mult mai mult pentru a lucra în domeniu.

Dar cum începi o carieră în IT de la zero? Care este primul pas? Ce înveți mai întâi atunci când nu știi nimic? Este posibil să lucrezi în IT chiar dacă nu ai studii în domeniu și nici nu prea știi cum funcționează programarea?

Pentru că ritmul inovațiilor tehnologice este foarte alert, IT-ul este un domeniu în continuă schimbare, așa că este extrem de important să fii un bun autodidact ca să faci performanță și să ajungi un profesionist de top.

Însă pentru a construi o carieră de succes de la zero, ai nevoie de o bază solidă, un fundament stabil pe care să clădești cărămidă cu cărămidă specialistul pentru care auzi că „se bat” cei mai râvniți angajatori. Iar pentru asta este imperativ să apelezi la specialiști existenți, cu experiență vastă în domeniu și abilități crescute de a-și transmite experiența într-un mod care să eficientizeze maxim procesul de învățare și formare a noilor profesioniști în IT.

Dacă vrei să obții ușor un job entry-level în IT, ca mai apoi să-ți dezvolți o carieră fructuoasă în domeniu, începe prin a urma un curs de IT pentru începători, destinat persoanelor fără studii de informatică. Dacă optezi pentru cursul acreditat de inițiere în IT de la Azimut Vision, timp de 6 săptămâni vei fi îndrumat de la zero, pas cu pas, de instructori experimentați, ca să înțelegi ce este informatica, ce fel de job ți s-ar potrivi în acest domeniu, ce este programarea front-end sau back-end, ce este HTML5, CSS3, PHP, MySQL, Java sau testare software. La final, vei avea noțiuni despre fiecare, vei ști ce îți place și ce ți se potrivește și vei putea să faci primii pași corecți în cariera ta din domeniul IT.

Mai apoi, poți opta pentru cursuri specifice, unde să înveți, țintit, ceea ce dorești să transformi într-un parcurs profesional. Poți opta pentru programe de pregătire Java Developer, Web Design, Graphic Design, Software Tester, Business Analyst sau Project Manager în IT și multe altele. De asemenea, poți învăța cum să creezi jocuri 3D de la zero – Javascript Developer cu Babylon și WebGL.

Te poți înscrie la cursurile acreditate în IT Azimut Vision din Cluj, București, Brașov, Sibiu, Arad, Iași, Constanța, Craiova, Oradea, Ploiești, Târgu Mureș sau Timișoara. De asemenea, te poți înscrie la cursuri online de IT, pentru a învăța și a te recalifica în IT din confortul casei tale.

Echipa de instructori a școlii de IT Azimut Vision este formată din profesioniști în IT și în formare profesională, cu experiență în predarea eficientă a cursurilor începând cu nivelul de bază, accesibil persoanelor fără experiență în informatică, dar care își doresc să lucreze în domeniu.

După absolvirea cursurilor acreditate de IT, obții o diplomă eliberată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, care este recunoscută atât în România cât și în Uniunea Europeană și îți oferă un avantaj important atunci când dorești să te angajezi în domeniu.

Fă astăzi primul pas din cariera ta în IT cu cel mai reprezentantiv gest – un click aici: Azimut Vision

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.