Predicile scrise – un puternic îndrumător în viața de zi cu zi

0

Religia este un aspect al vieții pe care toată lumea ar trebui să îl îmbrățișeze. Învățăturile care ne sunt transmise prin intermediul religiei sunt cele ce ar trebui să ne ghideze comportamentul în societate, vis-a-vis de ceilalți, în viața de zi cu zi.

În principal, Biblia este cartea din care extragem majoritatea învățăturilor, dar sunt și alte cărți prin intermediul cărora putem să obținem răspunsuri la diverse aspecte ale vieții, de unde să aflăm sfaturi și idei despre cum să privim viața în general cu alți ochi.

Învățăturile creștine ne sunt transmise în mod normal prin predici ținute de predicatorii bisericii de care aparținem. Rolul predicii nu este acela de a forma creștini erudiți. Cu ajutorul predicii învățăm să trăim cuvântul lui Dumnezeu.

Predicatorul trebuie să aibă un anumit talent oratoric și har pentru a putea transmite corect învățăturile și pentru a putea face ca acestea să ajungă la credincioși, să le înțeleagă și, mai ales, să îi determine pe aceștia să le și aplice. Oratoria este o artă în sine și nu oricine o stăpânește. Unii se nasc având acest talent, iar alții îl dobândesc în timp.

Pentru ca o predică prin viu grai să aibă efectul scontat, ar trebui să fie completată de exemplul personal al celui ce predică.

În ziua de azi găsim pe piață o gamă foarte largă de cărți ce cuprind predici scrise, pe care orice creștin le poate studia și își poate extrage de acolo învățături pe care să le aplice în viața de zi cu zi.

Librăria Maranatha – locul de unde puteți achiziționa cărți de predici pe înțelesul tuturor

Librăria Maranatha este locul în care regăsim o întreagă colecție de cărți cu temă creștină, printre care și cărțile cu predici. Accesând site-ul oficial – librariamaranatha.ro – vom putea descoperi câteva subcategorii în funcție de care să facem alegerea potrivită și anume: cărți de predici, schițe de predici, cărți pentru pastori, cărți de omiletică, ilustrații pentru predici, predici scrise, schițe predici de Vladimir Puștan, predici penticostale, predici adventiste, predici baptiste și multe altele.

Predicarea expozitivă – Cum propovăduim astăzi Cuvantui lui Dumnezeu” este una din cărțile ce se încadrează în categoria de predici scrise. Aceasta este o carte accesibilă, destinată atât predicatorilor, cât și studenților la seminariile teologice. Cartea este scrisă de pastorul David Helm care notează lucrurile care trebuie crezute și împlinite pentru a deveni predicatori expozitivi credincioși ai Cuvântului lui Dumnezeu. În afară de sfaturile practice pe care această carte ni le oferă, după ce o citim vom putea recunoaște cu ușurință o predicare bună și sănătoasă atunci când o vom auzi.

Tot în cadrul librăriei Maranatha regăsim și cartea „Iona – tezaurul unei cărți modeste – schițe de predici”. Aceasta se adresează în special celor ce studiază și predică Scriptura. Cu ajutorul cărții, bogăția Scripturii va fi mult mai bine înțeleasă.

Așadar, indiferent dacă sunteți predicatori sau pur și simplu doriți să descoperiți învățături și sfaturi practice de aplicat în viața cotidiană, vă invităm să descoperiți colecția de predici scrise din cadrul librăriei Maranatha!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here