BNI pune în legătură antreprenorii români cu cei italieni

0

Organizația Business Network Internațional, prezentă deja de mai mult de 9 ani în România, se adaptează rapid la noua situație globală. Sistemul BNI presupune întâlniri săptămânale, care evident nu mai pot avea loc în această perioadă în offline Discuțiile s-au transferat online, lucru care a adus oportunitatea de a colabora mult mai ușor decât până acum cu persoane de la mare distanță.

Dacă în primele săptămâni BNI România a organizat teleconferințe pentru membrii grupurilor locale, precum și câteva întâlniri virtuale cu scop caritabil, în vederea strângerii de fonduri și materiale pentru a ajuta sistemul medical, acum lucrurile au evoluat. Au început să fie organizate întâlniri online la nivel de țară, unde participanții din toate orașele în care s-a extins franciza  și-au putut exprima nevoile în contextul actual și au găsit împreună soluții pentru reinventare. Mai mult, experții, membri ai comunității, din domeniile de foarte mare interes acum – financiar-contabil, fiscal, legal etc. – și-au pus la dispoziție expertiza, venind către antreprenori cu informații concrete, corecte și actualizate.

Săptămâna aceasta s-a  trecut la următorul nivel: a avut loc prima discuție internațională prin platforma Zoom, la care au participat peste 130 de antreprenori din toată România și din 3 regiuni ale Italiei. Conferința a avut loc în limba engleză și a pus în legătură proprietari de firme din domenii diverse, preocupați să treacă cu bine peste această perioadă și chiar să se reinventeze pentru a ieși învingători, nu doar supraviețuitori.

După prezentarea mai multor „povești de succes” ale unor antreprenori români și italieni, care s-au reorientat rapid și au găsit nișe de business profitabile chiar și-n această perioadă dificilă, discuțiile s-au purtat apoi pe domenii de activitate, așa-numitele „power teams”, unde companii cu produse și servicii similare sau complementare se sprijină în găsirea de clienți și dezvoltarea afacerilor.

Rezultatele au început deja să apară. S-au stabilit contacte valoroase între oameni de afaceri din cele două țări, care pot duce la colaborări de succes și-i pot ajuta să își mențină sau chiar să-și crească business-ul.BNI va mai organiza astfel de discuții virtuale, naționale și internaționale, în următoarele săptămâni.

Business Network International este cea mai mare rețea globală de networking bazat pe recomandări. A fost fondată în 1985, în Statele Unite ale Americii și funcționează în sistem de franciză. La nivel mondial are peste 250.000 de membri, iar în România sunt câteva sute, în mai multe județe din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.