84% din testele pentru Coronavirus se fac în București, Ardeal și Banat

0

După mai mult de o lună în care s-au publicat doar statistici la nivel național, G4 Media a prezentat primele date la nivel de județe pentru testările la COVID-19. Cifrele sunt pentru ziua de marți, 7 aprilie 2020.

La nivel național se prelucraseră până atunci 47.207 teste. Dintre acestea, 25.840 (55%) au fost procesate în capitală, iar 13.643 (29%) în Timiș și Transilvania. Restul țării, deși cuprinde un procent semnificativ de populație, adună doar 7724 (16%) din testele realizate pentru acest virus.

Sursa: G4 Media

În totă țara există 32 de centre de testare, amplasate în 14 județe și în București, dintre care 7 sunt private. La acestea se adaugă încă 4 centre de testare care nu au prelucrat până acum nicio probă. Capacitatea totală de prelucrare este de aproximativ 3000 de teste pe zi.

Se pune întrebarea dacă numărul mic de cazuri raportate în unele zone ale României arată lipsa îmbolnăvirilor sau lipsa testărilor făcute acolo. De asemenea, autoritățile continuă să prezinte doar numărul total de teste efectuate, însă nu și numărul de persoane testate efectiv, care este mult mai mic, deoarece numeroase persoane au fost testate de mai multe ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.