Cum să comanzi produse făcute la Cluj de firme locale

0

Azi s-au lansat două site-uri care vin în sprijinul producătorilor clujeni și al clienților care doresc să ajute economia locală și să consume alimente naturale.

Primul site este madeincluj.ro, un proiect privat realizat de un grup de tineri antreprenori care dorește să ajute firmle mici din județul Cluj în competiția cu marile corporații. Producătorii se înscriu pe site și își listează produsele în magazinul virtual. Clienții aleg ce doresc și fac comanda, care ajunge la firme. Plata se face direct către producător, care va face livrarea după propriile reguli.

Momentan există pe site doar câteva categorii produse: panificație, mezeluri, lactate, apicole, bere, cosmetice, haine, cadouri. Pe măsură ce se vor înscrie mai multe firme mici din Cluj, lista se poate extinde. Deocamdată înscrierea producătorilor este gratuită.

Tot azi a apărut încă o platformă: magazinprodusdecluj.ro, creată de Consiliul Județean Cluj, în cadrul proiectului „Produs de Cluj”. Aici se pot cumpăra produse tradiționale de la producători locali acreditați. Printre produsele vândute se numără: uleiuri presate la rece, brânzeturi din lapte de oaie, preparate din carne, sucuri, dulcețuri și siropuri naturale, prăjituri de casă, vinuri, miere de albine, legume și fructe de sezon, produse de igienă personală.

Ambalarea se va face în două spații autorizate prevăzute cu temperatura controlată, din cadrul centrului Agro Transilvania, de către angajații asociației. Comanda și plata se fac online, iar produsele se livrează în Cluj-Napoca și în comunele Apahida, Baciu, Florești, în zilele de vineri și sâmbătă între orele 12.00-19.00, de către reprezentanții asociației. Alternativ, se poate comanda și telefonic, în zilele de luni – joi, între orele 10.00-16.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.