Cum îți protejezi canapeaua dacă ai câine sau pisică? Capace pentru gheruțe sau huse speciale?

0

Canapea versus animal de companie – eterna bătălie. Te-ai întrebat, probabil, de ce nu le plac animăluțelor aceste obiecte de mobilier. De fapt, probabil că le iubesc, dar altfel decât o fac oamenii: cu zgârieturi și mușcături. De câte ori nu ți s-a întâmplat să îți vezi pisica ascuțindu-și ghearele pe canapeaua pe care ai cumpărat-o cu atâtea sacrificii? Nu-i așa că ți se rupe inima când vezi cum atârnă fâșiile rupte ca după un război? Dar ce poți să faci? E pisicuța ta, ți-ai asumat prezența ei și riscurile pe care le presupune acest lucru. Totuși, există soluții ca să împaci cei doi “beligeranți”.

Iată, în continuare, câteva sfaturi de care este bine să ții cont atunci când ai în casă un animal de companie:

  1. Atenție la gheruțe

Una din metodele de a-ți împiedica pisica să zgârie mobila este să îi pui cât mai multe jucării în jurul acesteia. Atunci când nu sunt în centrul atenției și nu au nicio activitate interesantă, animalele de companie consideră că mobila este tot o jucărie. Un sisal așezat strategic va fi perfect pentru pisica ta!

De asemenea, un mod ușor de a-ți proteja suprafețele textile ale mobilei este să ai grijă de unghiile animăluțelor. Du-le la un medic veterinar periodic! Acest lucru este, de asemenea, benefic pentru sănătatea lor.

  1. Protecție suplimentară a mobilierului  

Dacă ai ales din gama variată de canapele Homelux, sau dacă îți dorești să faci asta în curând, trebuie să știi că măsurile de prevenție țin și de tine. Spre exemplu, acoperă brațele sau locurile expuse cu un material care să se potrivească întregului design. De asemenea, dacă situația este mai gravă, îmbracă întreaga canapea cu o husă după care să nu-ți pară rău.

Pisicile și câinii vor încerca, evident, să treacă de măsurile de protecție pe care le-ai luat. Cu toate acestea, proporțiile distrugerilor vor fi mai mici.

  1. Capace de unghii

Da, ai citit bine! Există capace speciale pentru unghiile pisicilor și ale câinilor! Aceste obiecte de silicon sunt minuscule și îmbracă orice tip de gheruță. Se fixează cu o substanță lipicioasă, precum lacul de unghii.

Capacele sunt create în așa fel încât, fiind suficient de mici, permit unghiilor animalelor de companie să se retragă în mod natural, fără să simtă vreo durere sau vreun disconfort.

  1. Amenajează-i un pătuț special

O modalitate excelentă de a-ți împiedica prietenul necuvântător să deterioreze canapeaua este să-i amenajezi un pătuț special, doar al lui. Câinele sau pisica fac parte din familie și trebuie să simtă asta. De aceea, e recomandat să aibă locul lor și să atace cât mai rar mobila. De asemenea, în perioadele de năpârlire, părul nu li se va mai răspândi în întreaga casă. Și știi cât de periculos este să inhalezi un aer plin de fire de blană! Oricât de mici ar fi, animalele de companie rămân teritoriale, așa că șansele să se învețe cu propriul pătuț sunt foarte mari.

În concluzie, bătălia nu este pierdută! Tu ești cel care controlează situația și ai la îndemână destule soluții pentru a-ți proteja canapeaua de “atacurile” micuților tăi prieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.