Se tratează coronavirusul cu antibiotice?

0

Antibioticele sunt medicamente care distrug microbii. Aceștia sunt niște microorganisme care cauzează anumite tipuri de infecții. Ei NU provoacă gripă sau răceală, deci acestea nu se pot trata cu antibiotice.

Coronavirusul, după cum îi spune și numele, este provocat de un virus. Sunt multe tipuri de viruși, unii provoacă răceală, alții gripă comună, iar cel care duce la îmbolnăvirea cu COVID-19 este doar unul dintre ei.

Virusul este un agent patogen, care distruge celulele și se răspândește foarte repede. Nu este o bacterie, nici nu de fapt un organism viu în sensul clasic, ci mai degrabă o bucată de material genetic care se poate reproduce și poate suferii mutații. Virusul NU poate fi distrus cu antibiotice.

Antibioticele ar trebui luate doar când sunt prescrise de medic. Ele nu tratează infecțiile respiratorii (virozele). Uneori sunt recomandate de doctori în cazul gripelor foarte severe, care slăbesc sistemul imunitar și pot lăsa corpul vulnerabil la alte infecții. Dar nu ar trebui niciodată luate fără consultarea unui specialist.

Ce poate fi rău în a lua antibiotice direct de la farmacie? Ele pot avea efecte adverse, cum ar fi diareea și candidoza. Aceste medicamente distrug nu doar bacteriile „rele” ci și pe cele „bune” care ajută la digestie. Iar cel mai grav este că vor ajuta „selecția naturală” a microbilor din organism, astfel că aceia dintre ei care sunt mai rezistenți la antibiotice se vor înmulți, iar în cazul unei infecții serioase, antibioticele nu vor mai funcționa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.