Câte tipuri de găzduire web există? Află ACUM!

0

În lumea găzudirii web, există multe opțiuni, multe platforme, care pot ține site-ul tău online. Cu toate acestea, fiecare dintre ele se referă direct la nevoile proprietarilor de site-uri, indiferent dacă aceste nevoi sunt mari sau mici. Majoritatea acționează ca un loc de stocare, iar ceea ce le diferențiază este cantitatea, capacitate de stocare, controlul, cerințele de cunoștințe tehnice, viteza și fiabilitatea serverului.

Iată care sunt cele șase tipuri de găzduire web pe care le vei întâlni cel mai des!

  1. Găzduire partajată

Găzduirea partajată este perfectă pentru site-urile mici. Acesta este locul în care site-ul web va fi stocat pe același server, alături de alte site-uri web. Cu un plan de găzduire partajat, toate domeniile au aceleași resurse de server, cum ar fi RAM (Random Access Memory) și CPU (Central Processing Unit). Deoarece toate resursele sunt partajate, costurile planurilor de găzduire de acest fel sunt relativ reduse, ceea face o opțiune excelentă pentru proprietarii de site-uri în etapele lor inițiale.

În cele mai multe cazuri, începătorii vor avea nevoie de cele mai simple metode de a-și găzdui site-ul; deci, indiferent dacă ești antreprenorul unei afaceri mici sau vrei să ai blog-ul personal, planurile de găzduire partajate vin adesea cu multe instrumente utile.

Deși găzduirea partajată oferă proprietarilor de site-uri web o abordare mai simplistă, compromisul este că partajezi serverul cu mai mulți proprietari de site-uri, iar acest lucru înseamnă că poate fi afectată funcționalitatea site-ului. Planurile de găzduire partajate sunt ideale pentru proprietarii care nu primesc o cantitate mare de trafic web. Pentru mai multe opțiuni, vezi aici ce planuri sunt disponibile pentru afacerea ta.

  1. Gazduire server privat virtual (VPS)

Un plan de găzduire VPS este calea de mijloc dintre un server comun și un server dedicat. Este ideal pentru proprietarii de site-uri web care au nevoie de mai mult control, dar nu au neapărat nevoie de un server dedicat.

Găzduirea VPS este unică pentru că fiecare site web este găzduit în propriul spațiu al serverului, deși împărtășește un server fizic cu alți utilizatori. Chiar VPS-ul oferă proprietarilor de site-uri web mai mult spațiu de personalizare și stocare, acestea nu sunt capabile să gestioneze niveluri de trafic mari, ceea ce înseamnă că performanța site-ului poate fi afectată în continuare de alte site-uri de pe server.

  1. Găzduire dedicată

Găzduirea dedicată oferă proprietarilor de site-uri web cel mai mare control asupra serverului pe care site-ul web este stocat. Acest lucru se datorează faptului că serverul este închiriat exclusiv de tine, iar site-ul web este singurul stocat acolo. Acest lucru înseamnă că ai acces complet la root și admin, astfel încât poți controla totul, de la securitate la sistemul de operare pe care îl rulezi.

Costurile serverelor dedicate sunt printre cele mai scumpe opțiuni de găzduire web. De obicei, ele sunt utilizate de proprietarii de site-uri web cu un nivel ridicat de trafic și de cei care au nevoie de control complet asupra serverelor lor. În plus, este nevoie de un nivel ridicat de expertiză tehnică pentru instalarea și gestionarea continuă a serverului.

  1. Găzduire cloud

Găzduirea în cloud este foarte populară în industria tehnologică. Găzduirea cloud înseamnă că mai multe computere lucrează împreună, care rulează aplicații folosind resurse combinate. Este o soluție de găzduire care funcționează printr-o rețea și permite companiilor să consume resursele în comun.

Acest lucru permite utilizatorilor să angajeze cât mai multe resurse de care au nevoie, fără a fi nevoiți să construiască și să mențină propria infrastructură. Resursele utilizate sunt răspândite pe mai multe servere, reducând șansele oricăror dezactivări din cauza unei defecțiuni.

Găzduirea bazată pe cloud este scalabilă, ceea ce înseamnă că site-ul tău poate crește în timp, folosind cât mai multe resurse necesare, în timp ce tu plătești doar pentru ceea ce au nevoie.

În concluzie, indiferent de mărimea afacerii tale sau a site-ului tău web, poți găsi pe BTStelecom.ro planuri utile și potrivite pentru tine. Apelează la profesioniști și nu ezita să ceri ajutorul ori de câte ori nu știi ce să faci, ori când întâmpini o problemă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.