Ce este web hosting? Tu ai nevoie de acest serviciu? Afla ACUM

0

Web hosting este un serviciu care permite organizațiilor și persoanelor fizice să țină un site pe Internet. O gazdă web sau un furnizor de astfel de servicii oferă tehnologiile și soluțiile necesare pentru ca pagina ta web să poată fi vizualizată online.

Site-urile web sunt găzduite sau stocate pe computere speciale, numite servere. Când utilizatorii de Internet vor să vadă site-ul tău sau al afacerii tale, tot ce trebuie să facă este să introducă adresa sau domeniul în motorul lor de căutare. Computerul lor se va conecta apoi la server, iar paginile web le vor fi livrate prin intermediul browserului.

Majoritatea companiilor specializate necesită să deții deja domeniul pentru a-l găzdui. Dacă nu ai unul, hosterii te vor ajuta să achiziționezi unul.

Iată câteva funcții pe care vei primi de la gazda web:

Conturi de e-mail

Așa cum s-a menționat anterior, majoritatea furnizorilor de găzduire solicită utilizatorilor să aibă propriul nume de domeniu. Cu acesta (de exemplu, www.siteultau.com) și caracteristici ale contului de e-mail furnizate de compania ce se ocupă de hosting, poți crea conturi de e-mail de domeniu (de exemplu, numeletau@siteultau.com).

Acces FTP

Utilizarea FTP îți va permite să încarci fișiere de pe computerul local pe serverul web. Dacă îți construiești site-ul utilizând propriile fișiere HTML, le poți transfera de pe computer pe serverul prin FTP, permițând accesarea site-ului tău prin Internet.

Suport WordPress 

WordPress este un instrument de creare a site-urilor online. Este un sistem de gestionare a conținutului de bloguri și alte tipuri de site-uri, care reprezintă un mod convenabil de a crea și organiza un site. WordPress este folosit pentru >25% din paginile web de pe Internet. Majoritatea furnizorilor de hosting vă vor spune imediat dacă planurile lor sunt compatibile cu WordPress sau nu.

Cerințele simple pentru găzduirea site-urilor WordPress includ: versiunea PHP 7 sau mai mare; Versiunea MySQL 5.6 sau mai mare.

Dacă te decizi să creezi și să găzduiești propriul site, pe lângă accesul la constructorul de pagini în mediul online, poți obține un domeniu personalizat, adrese de e-mail și hosting web, toate incluse într-un singur abonament. De cele mai multe ori, vei avea parte și de suport personalizat.

Cum poate beneficia afacerea ta online de un serviciu de găzduire web?

Pentru a publica site-ul online, ai nevoie de un serviciu de găzduire web. Cu toate acestea, un hoster de acest tip oferă proprietarilor de afaceri mai mult decât doar serviciile de bază.

De exemplu, firmele specializate angajează, de obicei, tehnicieni interni, pentru a se asigura că site-urile clienților lor funcționează 24/7. În plus, atunci când proprietarii de pagini web au nevoie de ajutor sau depanare (de exemplu, depanare script, e-mail care nu poate trimite/primi, reînnoire nume de domeniu și multe altele), asistența internă a gazdelor web sunt servicii incluse.

Un serviciu profesional de găzduire web precum Host-age.ro asigură o experiență fără probleme pentru proprietarii de afaceri, astfel încât aceștia să își poată concentra eficient timpul și efortul asupra afacerilor lor.

Ramane la latitudinea ta daca ai si tu nevoie de un astfel de serviciu. Foloseste informatiile aflate din acest articol si gandeste-te daca web hosting-ul iti poate aduce beneficiile pe care le cauti pentru a te ajuta in propriul business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.