Despre specificațiile și tipurile caloriferelor – recomandări de la Shop Einstal

0

Încălzirea locuinței nu depinde doar de centrală, tipurile de calorifere au de asemenea un rol important. La întrebarea ce tip de calorifer se potrivește mai bine, răspunsurile sunt împărțite și diferă de la instalator la instalator.

Adevărul este că fiecare model de calorifer are atât avantaje, cât și dezavantaje. Totuși când vine vorba despre achiziționarea unei centrale termice trebuie ales și un sistem de radiatoare. Mai important este și modul în care acestea sunt schimbate. Aceste aspecte vor fi detaliate în cele ce urmează.

Pentru început este important de stabilit ce tipuri de calorifere există pe piață și care sunt avantajele acestora. La Shop Einstal regăsesc cei interesați o gamă variată de modele, materialele fiind din aluminiu, oțel și fontă.

*Caloriferele din fontă

Aceste modele sunt rezistente și vin la pachet cu o perioadă mare de viață. Printre avantaje se numără acela că păstrează pentru mult timp căldura. Un sfat pentru cei interesați de aceste modele se referă la faptul că trebuie curățate periodic și au nevoie de o cantitate mare de apă. La Shop Eistal se regăsesc și accesoriile necesare montării unor astfel de calorifere. Fiind grele, acestea necesită o atenție deosebită acordată suporturilor și modurilor de prindere.

*Caloriferele din oțel

Oțelul este un material recunoscut ca fiind calitativ prin prisma faptului că nu corodează și își păstrează aspectul timp îndelungat. Este ușor de curățat, de montat și încălzește încăperile într-un timp optim. Chiar dacă este un material rezistent necesită tratarea apei în instalații. Cei care își doresc asemenea calorifere găsesc în catalogul Shop Einstal o multitudine de modele ce sunt potrivite atât pentru baie, cât și pentru alte încăperi.

*Caloriferele din aluminiu

Materialul este unul maleabil și astfel se pot construi diverse modele ce se pretează pe stilul modern. Design-ul este unul spectaculos ce se armonizează facil cu restul decorațiunilor din încăpere.

Aluminiul este un material ușor și bun conductor de căldură. Prin urmare sunt necesare sisteme de prindere de tipul consolelor de greutate mică. Sunt frecvent regăsite în topul căutărilor pentru că prezintă un randament termic optim și sunt accesibile ca preț. Ca o mențiune de luat în considerare este aceea că necesită aerisire frecventă.

Fiecare tip de calorifer prezintă anumite specificații demne de luat în considerare. Avantajoase sunt caloriferele care se potrivesc cerințelor particulare după care se ghidează fiecare persoană în parte. Pentru cei interesați trebuie reamintit faptul că și modelul centralei dictează în mare parte tipul de calorifer care se pretează optim în cadrul instalației termice de ansamblu. În portofoliul Shop Einstal se regăsesc modele specifice pentru fiecare categorie împreună cu specificații tehnice detaliate.

Ce trebuie de urmărit când se înlocuiesc caloriferele?

În afară de materialul caloriferelor, atunci când se dorește o înlocuire a caloriferelor vechi, mai sunt importante și alte aspecte cum ar fi puterea calorică, numărul de elemenți sau presiunea de alimentare.

În ceea ce privește numărul elemenților, acesta trebuie calculat în funcție de dimensiunile camerei și de necesarul de căldură care se dorește. În plus, unele decorațiuni implică mascarea caloriferului cu lemn sau sticlă și acest lucru influențează confortul termic din încăpere.

Este necesar prin urmare a se lua în calcul puterea termică a caloriferului. Aceasta se calculează în general per element, iar numărul acestora determină calculul final pentru o încălzire eficientă. Așa cum este specificat în cele de mai sus, materialul aduce un aport semnificativ în ceea ce privește randamentul.

Tot în această ordine de idei trebuie menționat că nu există un tip de calorifer care să prezinte doar avantaje. Trebuie stabilit un buget și mai apoi ce anume se potrivește pentru fiecare centrală termică și implicit pentru diferitele dimensiuni ale locuinței.

Pentru o funcționare optimă și de lungă durată, echipa de profesioniști de la Shop Einstal recomandă testarea acestora în special în sezonale de tranziție, primăvara și toamna. Este important de reglat turul și returul de către personal autorizat. O reglare incorectă va avea repercusiuni în ceea ce privește funcționarea instalației termice și implicit a centralei.

Cei interesați găsesc la Shop Einstal diverse accesorii și articole dedicate instalațiilor sanitare și termice. Categoria caloriferelor este alcătuită dintr-o vastă listă de produse pentru care se regăsesc accesoriile necesare montării. De asemenea, echipa oferă indicații și sfaturi tehnice la cererea clienților, acestea fiind utile pentru o funcționare optimă și de lungă durată a sistemelor alese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here