Mașina de brodat și mașina de cusut – asemănări și deosebiri

0

Domeniul confecțiilor și textilelor atrage din ce în ce mai des tineri entuziaști, dornici să-și transpună ideile creative în articole vestimentare unice și cu adevărat deosebite. Cu toate acestea, imaginația nu este singura calitate pe care aceștia trebuie să o dețină pentru a activa în acest domeniu.

Cum funcționează o mașină de brodat și una de cusut, care sunt diferențele între cele două, ce alte tipuri de mașini de coasere mai există și cum se realizează diferitele modele de cusături – sunt cunoștințe absolut necesare pentru ucenicii croitori.

Și pentru că, uneori, manualele de croitorie nu sunt atât de bogate în informații sau poate că nu conțin suficiente, vom explica astăzi care sunt diferențele și asemănările dintre principalele mașini de croitorie: mașina de brodat și cea de cusut.

Asemănări și deosebiri dintre mașina de brodat și mașina de cusut

Atât mașina de cusut, cât și cea de brodat sunt intens folosite în fabricile de confecții, dar și în micile ateliere, acolo unde tinerii pasionați descoperă tainele acestei activități.

  • Mașina de brodat – principiu de funcționare

Folosită pentru crearea unor broderii deosebite, menite să înfrumusețeze aspectul articolelor vestimentare sau al țesăturilor, mașina de brodat funcționează pe același principiu ca cel al mașinii de cusut. Diferențele se remarcă la nivelul tipului de cusătură obținută și al ațelor folosite. Dacă în cazul cusăturilor clasice se folosesc ațe obișnuite, de bumbac, pentru broderii se vor folosi cele cu un aspect aparte, care să ofere țesăturii personalitate și delicatețe. Dat fiind acest rol al mașinii de brodat, la realizarea cusăturilor se vor folosi adesea mai multe fire de ață, pentru a contura, în mod cât mai real, diferite forme, logo-uri sau inscripții.

  • Mașina de cusut – principiu de funcționare

Scopul principal al unei mașini de cusut industriale sau semi-profesionale este acela de a uni două bucăți de material sau marginile unui articol vestimentar. O primă privire asupra unei mașini de cusut în funcțiune ne poate determina să considerăm că principiul de funcționare al acestuia este simplu, cusătura fiind realizată foarte rapid, chiar în fața noastră. Reluând întregul proces în slow motion, totul pare deodată mai complicat. Acul de cusut preia firul sau firele de ață cu ajutorul dispozitivului de tensionare, pătrunde prin materialul textil, făcând o buclă în partea din spate a acestuia. Pentru a finaliza prima cusătură, acul străpunge materialul textil în sens invers.

Mașinile de cusut industriale, folosite cu precădere în marile fabrici de cusut, pot fi întrebuințate cu succes în procesul de învățare al celor neinițiați. Până la urmă, nu este nimic greșit în a începe acest demers practicând pe o mașină ultra profesională.

Bro Rom – furnizorul de încredere al fabricilor de confecții din România

Bro Rom este unul dintre cei mai mari furnizori de mașini de cusut Brother în România. În portofoliul companiei putem găsi mașini de cusut industriale la prețuri avantajoase, dar și mașini de brodat, cu funcții pentru broderii computerizate, capabile să ușureze enorm munca lucrătorilor, dar și să ofere personalitate oricărui articol vestimentar.

Pe lângă mașinile de cusut performante, ale celor mai cunoscute branduri în domeniu (Brother, Bernette by Bernina, Gritzner, Burda Style, Bernina, Baby Lock etc.), compania are în catalogul său și o multitudine de accesorii de croitorie, începând cu ace, ațe și foarfece și terminând cu manechine, tipare și materiale.

Atunci când nu vă doriți produse la mâna a doua, ci mașini de cusut industriale noi, la un preț rentabil, sau mașini de brodat, ale căror prețuri nu le depășesc pe cele ale pieței, apelați cu toată încrederea la Bro Rom. Specialiștii companiei vă oferă și servicii de consultanță, ideale îndeosebi atunci când informațiile acumulate nu va pot ajuta să luați o decizie. Orice nelămurire, întrebare sau solicitare aveți, nu ezitați să îi contactați, pentru a vă asigura că veți achiziționa o mașină de cusut ieftină, una de brodat sau poate chiar una care îmbina ambele funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here