Miturile despre verighete – ce trebuie să știm despre acestea?

0

Verighetele simbolizează uniunea eternă a partenerilor, a iubirii lor profunde și a înțelepciunii. Ele semnifică începerea unei noi vieți, de familie, în care cei doi vor fi alături la bine și la rău. Astăzi este un lucru atât de obișnuit ca ambii soți să poarte verighete pe inelar, însă știai că, de exemplu, în SUA abia în secolul al XX-lea acestea au devenit un simbol și pentru bărbații însurați, nemaifiind deci purtate doar de către femei?

Despre verighete s-au spus multe în trecut și se spun și în prezent. Departe de-a fi adevărate, miturile despre verighete au creat anumite superstiții în jurul acestui subiect care, din păcate, în anumite zone ale lumii încă sunt luate în considerare.

Verigheta – simbolul iubirii dintotdeauna?

În vremurile îndepărtate, inelele prețioase erau purtate doar de oamenii influenți, cu un anumit statut social, în timp ce sclavii purtau inele confecționate de materiale slab calitative. Astăzi, cum fiecare cultură apreciază iubirea dintre doi oameni ca fiind esența societății și punctul de pornire al întemeierii familiei și al perpetuării speciei, această uniune este simbolizată și, oarecum, exprimată vizual, prin intermediul unor verighete ieftine, nu extrem de costisitoare, de aur.

Egiptenii, de pildă, considerau acest cerc din metal ca fiind simbolul eternității, idee care a fost ușor acceptată și preluată de îndrăgostiți de-a lungul timpului. Tot aceștia au lansat moda, dacă îi putem spune așa, purtării verighetei simple pe degetul inelar al mâinii stângi, despre care, în epoca antică, se credea că are o venă care este conectată cu inima.

În timpul Renașterii s-a conturat trendul acelor verighete de aur cu inscripții romantice, trend care este popular și în ziua de astăzi, iar folosirea metalelor prețioase pentru producerea sau decorarea verighetelor simboliza noblețea ceremoniei religioase și emoția trăită de cei doi parteneri în timpul acesteia.

Mituri și superstiții nefondate despre verighete

În vremurile îndepărtate, oamenii născoceau idei false, mituri și superstiții despre orice, cu atât mai mult despre verighetele de aur care simbolizau uniunea eternă a două suflete pereche. Iată ce se spune și astăzi despre aceste bijuterii:

  • În urma ceremoniei religioase, mirii își pun reciproc verighetele de aur simple pe inelarul mâinii stângi, iar, din acel moment, ei trebuie să le poarte în permanență. Se spune că dacă aceștia le dau jos, vor avea probleme în cuplu, iar dacă inelele trebuie date jos din motive medicale, partenerii ar trebui să apeleze la un preot pentru a sfinți bijuteriile înainte de a fi purtate din nou.

  • Împrumutarea verighetei, chiar și pentru câteva secunde, sau pierderea acesteia pot aduce probleme serioase în cuplu, de tipul certurilor și chiar al despărțirilor.

  • Se spune că o femeie nu ar trebui să aleagă niciodată singură verighetele, ci doar împreună cu partenerul, altfel riscă să nu mai ajungă la altar alături de acesta.

  • Alegerea unei verighete clasice de mici dimensiuni este considerată semnul unei căsnicii de scurtă durată. Se spune că, cu cât dimensiunea acesteia este mai mare, cu atât durata căsniciei va fi și ea mai mare.

Desigur, acestea sunt doar superstiții pe care nu trebuie să le luăm în seamă. Ne putem imagina că durata căsniciei și fericirea în cuplu depind de o mulțime de alți factori, nicidecum de dimensiunea verighetei. Verighetele sunt importante, dar nu într-atât încât să influențeze calitatea unei relații, asta este clar.

Găsește verighete ieftine și frumoase la E-ring!

Gama impresionantă de verighete la prețuri avantajoase și cea de inele de logodnă deosebite din magazinul online E-ring atrag zilnic zeci de cupluri interesate de alegerea unor bijuterii cu adevărat rafinate, elegante și ieftine. Da! Comparativ cu alte magazine de specialitate, la E-ring atât verighetele, cât și inelele de logodnă, au prețuri corecte, potrivite oricărui buzunar, și se remarcă printr-o calitate foarte bună.

Pe lângă raportul calitate-preț excelent, E-ring se remarcă prin servicii de consiliere impecabile. Clienții beneficiază atât de cele mai bune sfaturi, cât și de încurajări, necesare mai ales atunci când se alege inelul de logodnă. De asemenea, în cazul în care pe site nu se găsește bijuteria potrivită, există posibilitatea apelării la serviciul de realizare la comandă: obținerea verighetelor ideale fiind astfel extrem de simplă.

Descoperă gama de verighete și, nu uita, lasă superstițiile și bucură-te alături de cea/cel de lângă tine de un nou început. Iubirea este cea care contează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.