Ce se întâmplă după moarte? TOP 3 teorii uimitoare despre lumea de dincolo

0

Pentru majoritatea dintre noi moartea reprezintă un fenomen absolut înspăimântător. Ne e frică de moarte, dar de ce? Din moment ce nu știm nici ce se întâmplă cu noi când murim, nici unde mergem, nici dacă există sau nu o viață după moarte, simțim o incertitudine majoră care este tradusă în frică. Cu toate acestea, există o mulțime de mituri și teorii care prezintă viața de dincolo în diferite moduri.

Iată care sunt cele mai cunoscute:

  1.     După moarte există Raiul sau Iadul

Dacă ar fi să ne luăm după Biblie, după ce mor, oamenii fie vor ajunge în Împărăția Cerurilor, fie în Iad, în funcție de viața pe care au dus-o pe Pământ. În momentul în care are loc procesul de constatare deces, putem spune că sufletul celui care ne părăsește se desprinde de corp și începe o nouă viață, o viață veșnică așa cum este denumită în Biblie.

De altfel, și în mărturisirile celor care au fost în moarte clinică am putut regăsi niște elemente asemănătoare în ceea ce privește moartea și desprinderea de trup. Aproape toți au văzut o lumină puternică spre care trebuiau să se îndrepte, printr-un tunel. În momentul în care se desprindeau de trup și se uitau în jos își vedeau corpul fără viață, în timp ce spiritul lor era viu și pregătit să își continue călătoria.

  1.     Reîncarnarea

Reîncarnarea reprezintă o speranță de care se leagă tot mai mulți oameni. Ideea că dacă greșim în această viață mai avem o șansă într-o viață viitoare dă speranțe mari celor care se simt dezamăgiți de ei și de faptele lor din prezent. Totuși, cum de nimeni nu reușește să își aducă aminte de viața anterioară? Din moment ce sperăm să reparăm toate greșelile pe care le-am făcut în trecut, ar trebui să ni le și amintim. Altfel, cum putem învăța ce anume să nu mai facem în viitor?

De asemenea, reîncarnarea este foarte mult legată de karma, legea universului prin care fiecare om primește ceea ce merită în funcție de acțiunile sale. Astfel, dacă facem fapte bune vom avea o viață viitoare fericită, iar dacă facem lucruri rele vom primi o viață grea și plină de suferință. Conform karmei, se spune că nicio suferinţă nu este nejustificată, deoarece niciun om nu este nevinovat.

  1. După moarte nu mai existăm

Există și teoria conform căreia, după moarte, trupul și spiritul nostru încetează să mai existe. Ateii, în special, cred acest lucru, deoarece ei neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei forțe care conduce lumea. Nu cred în sfinți, zei, Rai sau Iad. Chiar dacă au auzit de cazuri în care oamenii care au fost în moarte clinică au povestit că l-au văzut pe Dumnezeu, ei nu cred în acest tip de teorii și sunt convinși că, odată ce murim, dispărem complet.

Așadar, în credințele și religiile popoarelor există diverse mituri legate de ceea ce se întâmplă cu noi după ce murim. Niciuna dintre teorii nu a fost 100% confirmată de cineva, așa că nu avem de unde să știm unde vom ajunge după moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.