Cum să începi propria afacere cu fonduri europene sau guvernamentale

0

Hai, recunoaște – cel puțin o dată în viață ai visat cu ochii deschiși, văzându-te antreprenor, om de afaceri „ca-n filme” sau „ca-n cărți”, cu propriul business, cu o poveste de succes, cu ceva care-ți poartă numele, îți oglindește talentul, îți aduce satisfacții personale, profesionale și financiare și stârnește admirația celor din jur. Poate te-ai gândit la o idee generală sau ți-ai imaginat până la cel mai mic detaliu cum va fi afacerea ta – fie că te vezi agricultor, gazdă la o pensiune într-un peisaj rupt din basme, producător de bucate tradiționale, ciocolatier, dresor de câini sau creator de modă.

Ți-ai imaginat rezultatele muncii tale, interacțiunile cu clienții mulțumiți, profitul frumos adus de afacerea ta și apoi te-ai întrebat „de unde bani pentru toate astea?” – o întrebare care, pentru cei mai mulți dintre noi, ne spulberă visul și-l face să se spargă ca un balon de săpun.

Dacă ai încercat să mergi totuși mai departe cu visul tău și să explorezi diferite oportunități de finanțare, este imposibil să nu fi găsit o mulțime de informații pe internet sau din experiența altora despre posibilitatea accesării fondurilor europene sau guvernamentale pentru a-ți începe afacerea.

Despre acest tip de ajutor financiar pentru întreprinzători se vorbește peste tot, cu siguranță ai auzit povești de succes dar și unele mai puțin fericite, mai ales când vine vorba de căile alambicate ale scrierii de proiecte și apoi mulțimea de reguli, proceduri și hârtii pe care le presupune ducerea unui astfel de proiect la bun sfârșit.

Este posibil să fi fost descurajat de această parte mai puțin frumoasă a poveștii și este normal – pentru o persoană fără cunoștințe solide și experiență practică în acest domeniu, gestionarea tuturor aspectelor ce țin de implementarea unui proiect finanțat din fonduri europene sau guvernamentale poate părea un obiectiv foarte greu, dacă nu chiar imposibil de realizat.

Din fericire, există profesioniști pentru care această muncă grea este o pasiune și sunt mereu pregătiți să te îndrume pas cu pas, explicându-ți fiecare aspect pe înțelesul tău și ajutându-te să treci cu succes peste fiecare „hop”.

Dar unde îi găsești pe acești super-oameni pentru care succesul tău înseamnă satisfacție profesională, care lucrează pentru proiectul tău ca pentru unul personal, de unde știi că relația cu ei va fi complet transparentă, bazată pe corectitudine și că își vor respecta toate angajamentele luate?

Poți face o cercetare amplă, poți căuta recenzii și testimoniale despre zecile de firme care oferă acest tip de servicii, poți întreba oamenii care au o afacere de succes cu cine au colaborat și care a fost experiența lor. Sau, poți merge la sigur, din prima, pe recomandarea noastră: apelează la Antreprevision.

Antreprevision este o societate clujeană cu o echipă de experți ce au peste 10 ani experiență în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene și guvernamentale, elaborarea personalizată a planurilor de afaceri și a cererilor de finanțare.

Ei vor fi alături de tine și te vor ghida în drumul tău prin toate etapele realizării proiectului: de la ideea de afacere, identificarea celui mai potrivit program de finanțare, elaborarea tuturor documentelor necesare cu respectarea cerințelor tale, ale finanțatorului și a reglementărilor legislative, apoi îți vor oferi consultanță în perioada de implementare a proiectului.

Iar pentru ca tu să ai toate cunoștințele necesare și să fii pregătit pentru derularea unei afaceri de succes, Antreprevision oferă un program intensiv de formare profesională pentru însușirea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale, unde vei învăța cum să inițiezi și să menții pe termen lung o afacere de succes, cu tot ceea ce presupune acest lucru.

Una dintre poveștile de succes la care a luat parte echipa Antreprevision este cea a Soranei Barb, absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și a Academiei de Artă din Italia, cu specializare în domeniul designului vestimentar și a designului grafic.

Sorana a colaborat cu branduri internaționale de renume în domeniu, acumulând experiență și abilități care aveau să pune bazale propriei sale afaceri.

Pasiunea ei pentru designul vestimentar a determinat-o să își înființeze propriul atelier de producție, axându-se în mod deosebit pe articolele vestimentare sportive.

Prin intermediul programului de finanțare Start-Up Nation, Sorana a reușit să își dezvolte cu succes propriul brand, denumit Sorana Barb Design.

Acolo unde există pasiune, determinare și acțiune, rezultatele nu întârzie să apară. Partea cea mai bună este că toate acestea depind de tine, de cât de mult crezi în visul tău și cât de hotărât ești să îl transformi în realitate. Pentru ceea ce nu depinde în totalitate de tine și unde ai nevoie de experți în domeniu, apelează cu încredere la echipa Antreprevision. Iată cum îi poți contacta:

Telefon: +40-740-330-311

E-mail: office.antreprevision@gmail.com

Website: https://antreprevision.ro/

Adresă: str. Becaș nr. 18-20, Cluj-Napoca, Romania

Program: Luni – Vineri: 08:30 – 16:30

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.