Sfaturi utile pentru amenajarea unei măsuțe de cafea din lemn

0

Modul în care este amenajat livingul reflectă, sau cel puțin ar trebui să reflecte, personalitatea proprietarului. Chiar dacă o masă de cafea reprezintă ultima piesă de mobilier pentru care optezi atunci când decorezi această încăpere, nu înseamnă că este un element insignifiant. Dimpotrivă, o masă de cafea pentru living se regăsește în categoria pieselor de mobilier care nu îndeplinesc doar un rol estetic, ci și unul funcțional.

Și cum, la ora actuală pe piața de specialitate există o diversitate de măsuțe de cafea din lemn, potrivite pentru orice abordare în materie de design, cu siguranță vei avea de unde alege exact modelul potrivit livingului tău.

Amenajarea unei măsuțe de cafea – o sarcină relaxantă

O măsuță de living constituie alegerea potrivită pentru a conferi personalitate camerei de zi, acelui spațiu destinat relaxării sau în care îți primești oaspeții. În funcție de preferințe sau de sfaturile unui specialist în decorațiuni interioare, poți opta pentru o măsuță rotundă de mici dimensiuni sau pentru o măsuță dreptunghiulară din lemn și sticlă – modele splendide de măsuțe de cafea moderne, ușor de integrat în orice decor.

O astfel de piesă de mobilier reprezintă locul pe care depozitezi revistele preferate, telecomanda, ceștile de cafea sau de ceai, atunci când ai musafiri în vizită. De asemenea, dacă obișnuiești să mănânci sau să bei ceva în timp ce te uiți la televizor, masa de cafea va fi locul ideal pentru micile farfuriuțe cu fursecuri sau prăjituri.

Sfaturi pentru un decor personalizat

Optează pentru o măsuță de living într-o culoare ușor diferită de cea a canapelelor și a fotoliilor pentru că, în felul acesta o vei pune mai mult în valoare. Așază pe blatul acesteia mici decorațiuni de efect, precum: o vază cu flori, o ramă cu fotografia preferată, mici suveniruri aduse din vacanță sau primite cadou sau alte obiecte dragi ție.

Ai totuși grijă să nu încarci prea mult spațiu. Nu uita regula de aur a stilului nordic: Less is more. Mizează pe un stil simplu, dar funcțional în același timp.

O altă idee de amenajare presupune alegerea unor lumânări parfumate, de mici dimensiuni, care să completeze perfect spațiul, oferind senzația unui mediu mai plăcut. Nu întotdeauna vei avea nevoie de un set întreg, format dintr-o mulțime de lumânări parfumate, în anumite situații fiind suficient să alegi una singură și să o fixezi pe un sfeșnic cu o formă atipică.

Pe măsuța de cafea poți așeza o bombonieră cu un design deosebit, cu sortimente diferite de dulciuri, cu ajutorul căreia să îndulcești, din când în când, momentele sau zilele mohorâte sau chiar pe musafirii tăi. Dacă bomboanele sunt prea colorate, îți recomandăm să alegi o bombonieră realizată din material opac, eventual unul ce imită lemnul natural.

Dacă te afli în pană de idei, te salvează regula celor trei, din domeniul designului interior. În ce constă, mai exact? Alege 3 obiecte decorative pe care să le aranjezi într-un singur grup, sau optează pentru mai multe obiecte de decor, pe care să le dispui în trei grupe diferite. În folosirea acesteia pentru a crea un interes vizual, culoarea mesei de cafea și cea a obiectelor din grupul de trei trebuie să se completeze într-un mod armonios. Poți alege culori complementare sau nuanțe din aceeași paletă cromatică, ideea este ca efectul final să fie unul delicat și plăcut din punct de vedere vizual.

Pentru a nu da greș cu decorul scandinav, ceea ce trebuie să respectăm întotdeauna este simplitatea și naturalețea, până în cele mai mici detalii.

NoRDA – o gamă variată de măsuțe de cafea moderne

Îmbinând funcționalitatea cu simplitatea, stilul de decor scandinav mixează tendințele culturale din Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda. Accentul cade pe elementele naturale, cum este, de exemplu, lemnul, pe nuanțele neutre, dar și pe liniile simple și simetrice.

NoRDA are în portofoliul său o gamă extinsă de produse în stil scandinav – de la piese de mobilier, scaune de bucătărie și nelipsitele măsuțe de cafea moderne, până la decorațiuni și textile, ideale pentru amenajări interioare cu stil.

Sperăm că sfaturile și recomandările din cadrul acestui articol ți-au fost utile. Dacă ești în căutare de surse de inspirație, găsești numeroase modele de măsuțe de cafea moderne pe site-ul nordashop.com, alături de o mulțime de alte piese de mobilier și elemente decorative. Mergând pe deviza Simple by Design, NoRDA duce stilul scandinav la un alt nivel, promovând ideile inovatoare, bunul gust și rafinamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.