Site icon Presa Locală

Cum sa ai o tinuta office de succes: trucuri care te vor scoate din tipar la birou

Cu cat temperatura din termometre creste, cu atat avem tendinta sa mai dam jos un strat de haine si sa purtam tinute cat mai lejere si comode. Insa, provocarea apare cand suntem nevoite sa adaptam creativitatea si explozia de culoare a verii cu atmosfera sobra din mediul profesional. Si chiar daca jobul nu iti impune o uniforma stricta, exista o eticheta impusa la locul de munca in ceea ce priveste vestimentatia si aspectul ingrijit. Totusi, daca esti norocoasa beneficiara a unui job creativ intr-un un mediu lipsit de prejudecati si standarde rigide, ai la dispozitie foarte multe alternative prin care sa indulcesti putin aerul tern al “uniformei” de birou.

Iata, in continuare, cateva idei interesante, care te vor ajuta sa-ti dai frau liber imaginatiei si sa-ti compui cele mai chic tinute office.

  1. Alege tesaturi naturale, usoare si fluide.

Prima regula a sezonului cald, in materie de vestimentatie, este sa eviti materialele sintetice, care dincolo de faptul ca ne supraincalzesc si pastreaza mirosurile corporale, au un aspect ieftin si superficial. Fibrele naturale precum bumbacul sau inul, sunt foarte avantajoase atat din acest considerent termic cat si datorita rezistentei lor in timp si a calitatii lor de a fi foarte placute la atingere. Acestea permit aerului sa circule prin tesatura, lasa pielea sa respire, pastreaza racoarea si evita mirosul neplacut al transpiratiei in exces. De asemenea, materialele naturale te fac sa te simti tu inasti mai naturala, mai asumata si mai libera sa te manifesti in voie. Orienteaza-te intotdeauna spre calitate si originalitate, si nu exclude varianta de a-ti achizitiona haine din outlet , caci ai toate sansele sa gasesti piese de brand la preturi extrem de accesibile.

  1. Inlocuieste camasa clasica, alba.

Chiar daca jobul iti impune o tinuta care sa inspire seriozitate si profesionalism, poti foarte usor sa dai putina viata aspectului tau, cu niste mici schimbari de nuanta. Mai renunta din cand in cand la varianta safe a camasii albe si schimb-o cu una intr-o culoare pastel, eventual dintr-un alt material mai pretios si diafan, precum matasea. Poti sa te joci si cu croiurile, optand pentru un model interesant, cu nasturi la spate sau o funda lejera in loc de guler. Pentru mai multe idei de tinute creative pentru birou, intra aici si adapteaza-le stilului tau vestimentar.

  1. Poarta fuste sau rochii cu imprimeu.

Pentru a insufleti o tinuta aparent banala, nu e nevoie neaparat sa alegi croiuri atipice, ci poti sa optezi pentru imprimeuri interesante ale unor piese cu linii clasice. Asadar, poti sa porti in continuare favorita fusta creion, insa iesi putin din tipare si alege un model cu un imprimeu interesant. Buline, carouri, floricele, toate sunt potrivite pentru a da un aspect mai viu intregii tinute de birou. Foarte important, in acest caz este sa nu ai o explozie de creativitate si sa exagerezi cu asocierea mai multor imprimeuri sau modele, pe fusta, camasa, pantofi si accesorii.

Patreaza acea nota de simplitate, de bun gust si aminteste-ti ca pentru o tinuta balansata, e nevoie de o singura piesa centrala, care va fi combinata cu piese simple, monocrome.

Exit mobile version