Design pentru apartamente: Stil sau Opulență?

0

O masă din lemn masiv, stejar zdravăn, textură și paternuri de lemn, aspectul natural și mirosul de autenticitate stârnea și încă stârnește un sentiment extraordinar de mândrie, dar și nostalgie în sufletul oricărui proprietar de apartament… de acum 40 de ani. Obiectele calitative și respectul pentru un lucru bine făcut nu va dispărea niciodată, dar atunci când obiectele sunt singurul lucru care reprezintă ceva calitativ într-o cameră, atunci, înseamnă că nu am învățat nimic de la bibelourile de porțelan, covoarele persane de pe pereți și mileurile țesute manual de doamne iscusite.

Un apartament plin de euro și cu pereții goi… înseamnă opulență

Valoarea aduce satisfacție, tocmai de aceea, foarte multe persoane aleg să investească sume foarte mari în mobila din apartamentul lor. Materiale cu prestigiu, design nemaivăzut și o denumire ce face apel către nevoia noastră de a ne simți puternici de cele mai multe ori sunt suficiente pentru a justifica orice achiziție, astfel, atunci când ne concentrăm doar pe obiecte, uităm de un aspect foarte important: Contextul.

La fel cum râdem de cei care au mașini mai scumpe decât locuința, în aceeași măsură trebuie să înțelegem că din banii de pe un bolid mai bine avem posibilitatea să plătim și ratele la un apartament drăguț, să mâncăm mai mult decât fastfood și să ne deplasăm mai sustenabil fie cu o mașină normală sau… pe jos.

Așadar, dacă ești printre cei ce au nevoie de puțin mai mult decât o listă de cumpărături scumpă, ești conștient că un design pentru apartamente include ceea ce experții numesc: Coeziune și Eficiența Spațiului.

Stilul înseamnă să oferi caracter, semnificație, chiar și unor pereți goi

Stilul în designul de interior înseamnă să combini culori, texturi și forme, astfel încât totul să aibă sens. Obiectele și amplasarea lor să aibă o continuitate și împreună să creeze o atmosferă specifică emoțiilor pe care vrei să le aduci la viață atunci când le folosești să decorezi o cameră. De exemplu, mulți preferă stilul modern pentru că inspiră simplitate, minimalism și accent pe calitate. Stilul contemporan duce aceste aspecte la extrem, unde formele abstracte, geometria abstractă și suprafețele netede, împreună cu minimalismul creează ceva ce poți numi doar prin: Mindfulness, Contemplativitate sau chiar Inteligență.

Stilul și bunul gust sunt cu adevărat cele mai scumpe accesorii pe care le poți aduce apartamentului tău. Chiar și o singură idee sau un sentiment pot să reprezinte întreg cadrul pe care se construiește un stil, sau altfel spus acel întreg care îți exprimă ceva. Fie că vorbim pur și simplu de o stare de bine, liniște, mulțumire față de lucrurile mici,  sau emoții complexe ca frica de nu a rămâne singur și plăcerea de a fii mai aproape de natură.

Într-un fel, atunci când spunem stil, spunem inteligență, deoarece este nevoie de multă sensibilitate, atenție la detalii și capacitate de deducție pentru a concepe un design pentru un apartament. Se spune că în ziua de astăzi designerii conduc lumea, iar într-un fel acest lucru este adevărat, uită-te doar la marile corporații, totul se bazează pe un design, pe creativitate și pe puterea de a transforma o idee în ceva ce oamenii pot utiliza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.