11 sfaturi pentru un prânz de afaceri reușit

0

Vrei să-ți folosești timpul eficient și să combini luatul mesei cu o întâlnire de business. Nicio problemă! Este o idee bună, atâta timp cât urmezi niște reguli simple, care să-ți aducă cele mai bune rezultate în discuția pe care o vei purta.

 1. Fă tu invitația. Dacă ai această inițiativă, vei putea alege data, ora și locația unde vrei să se întâmple acest lucru, astfel că vei deține controlul încă din start.
 2. Fii acolo la timp. Nu uita să faci o rezervare și să fii prezent la local la ora stabilită, sau chiar cu câteva minute mai devreme, pentru a face o impresie bună invitatului tău.
 3. Alege masa potrivită. Nu vrei să fie nici prea mare gălăgie și aglomerație în jurul tău, nici vreun televizor în apropiere, dar nici o locație din colț care să dea impresia că te ascunzi.
 4. Închide-ți telefonul mobil. Când ai o discuție serioasă cu cineva, trebuie să fii prezent 100% și să te concentrezi la ceea ce vorbești, altfel vei rata oportunități și vei da impresia de neseriozitate.
 5. Pregătește-ți câteva subiecte. Pentru a controla discuția și a evita momente penibile de tăcere, gândește-te dinainte la câteva întrebări sau teme de conversație pe care să le abordezi.
 6. Nu uita de bunele maniere. Având în vedere că ești totuși la o masă, se aplică regulile uzuale de etichetă, care te vor ajuta să fii considerat un gentleman (sau o lady) și vei crește în ochii celuilalt.
 7. Comandă mâncarea potrivită. Evită felurile care pătează și murdăresc ușor, miros puternic (ceapă și usturoi) sau sunt de tip „junk food” (nachos, alune) și te fac să arăți caraghios când le mănânci.
 8. Nu-ți pune de la început condimente. Chiar dacă îți place să mănânci foarte sărat și piperat, gustă mai întâi preparatele înainte de a adăuga ceva extra, pentru a nu da senzația că ai prejudecăți.
 9. Îmbracă-te decent. Hainele trebuie adaptate în funcție de interlocutor: poți purta ceva casual la o discuție cu un antreprenor din IT, dar probabil ar fi să alegi ceva mai oficial când te întlnești cu un director de companie mare.
 10. Fii rezervat și sigur pe tine. Dacă ai gesturi exagerate sau ești evaziv și timid, partenerul tău va observa asta; fii relaxat, dar ferm, atitudinea e importantă dacă vrei să obții ce ți-ai propus.
 11. Plătește sau împarte nota. Dacă tu faci invitația, e de așteptat ca tu să plătești, însă se poate achita și separat dacă întâlnirea este una mai formală și prânzul a fost stabilit de comun acord.

Dacă ai o astfel de întâlnire la Cluj și cauți un loc bun, ți-l recomandăm pe acesta:

The Place Restaurant – Grill & Garden
Adresa: Bd. 21 Decembrie nr. 120, Cluj-Napoca
Telefon: 0770 876 936
E-mail: theplacecluj@gmail.com
Web site: http://theplacecluj.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/ThePlaceCluj/
Instagram: https://www.instagram.com/theplacecj/
Program: zilnic 08:00 – 23:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.