Ioana Petrescu (Pro România): „Avem un deficit de forţă de muncă, între 700.000 şi 1.000.000 de oameni în următorii 3-5 ani”

0

Fostul Ministru al Finanțelor din guvernarea Ponta, Ioana Petrescu, a fost prezentă la conferința de presă susținută azi la Cluj de Partidul Pro România. Economista cu studii la prestigioasa universitate americană Harvard a remarcat că una din cele mai mari probleme actuale în mediul de afaceri este lipsa forței de muncă, care se va acutiza în următoarea perioadă. Soluțiile propuse sunt îndrumarea absolvenților către domeniile cu deficit pe piața muncii, reducerea birocrației, oprirea migrației românilor spre statele occidentale prin stimularea angajării în țară și chiar încurajarea celor plecați să revină acasă.

Ioana Petrescu a vorbit și despre ajutorul acordat agriculturii prin reducerea TVA pentru produse tradiționale și bio, spunând că aceasta este o măsură bună, dar insuficientă, deoarecere puțini producători se încadrează, iar jumătate din alimentele respective sunt importate. Politiciana susține că măsura respectivă ar trebui aplicată tuturor produselor agricole.

Aurelia Cristea, coordonatoarea Pro România Cluj, a remarcat că românii nu sunt suficient de informați în privința avantajelor pe care țara noastră le are prin apartenența la Uniunea Europeană. Ea i-a îndemnat pe români să meargă la vot, încă de la 18 ani când o pot face pentru prima oară, fiind în joc atât viitorul României cât și al blocului comunitar. Doamna Cristea afirmă că „cel mai bun proiect pe care îl puteam avea în ultimii 100 de ani este de a aparține Uniunii Europene”.

O noutate oferită de Leonard Horvath, coordonatorul organizației din Cluj-Napoca a partidului, este că organizațiile locale ale ALDE din Mociu și Huedin au trecut la Pro România. Istoricul afirmă că organizația din Cluj are ca obiective, prin altele, Spitalul Regional de Urgență, Centura Metropolitană, dar și construirea unui heliport la aeroport pentru a deservi urgențele SMURD.

Sigina Luca, antreprenoare din Cluj și candidată la Parlamentul European,  a declarat că o admiră pe Ioana Petrescu și că a fost atrasă de proiectul Pro România tocmai din cauza tinerilor competenți și a culturii dialogului care există în acest partid. De altfel, reprezentanții partidului au concluzionat că doresc să ofere o alternativă de centru-stânga pentru a-i atrage pe tineri, care sunt progresiști în țările vestice, dar nu găsesc o astfel de alternativă politică la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.