Hotel Gala – o opțiune bună de cazare în Oradea – Recenzie

0

Datorită numeroaselor îmbunătățiri aduse orașului în ultimii ani, renovărilor masive mai ales în centrul vechi și investițiilor în promovare, Oradea devine o destinație turistică din ce în ce mai populară. Și apele termale din zonă sunt un aspect important de care turiștii țin cont atunci când aleg un loc în care să-și petreacă vacanța.

În completarea frumuseții orașului și relaxării în bazinele cu apă termală, este important să vină și o cazare confortabilă, curată, care se ridică la așteptările turistului modern pentru un concediu reușit.

Pe lângă faptul că orașul și stațiunea balneară Băile Felix aflată în apropiere atrag mii de turiști în fiecare an, Oradea devine un centru de business din ce în ce mai important, astfel încât și persoanele venite cu afaceri în oraș sunt în căutarea unor opțiuni de cazare aliniate cerințelor acestui segment, la un raport avantajos calitate-preț.

La ultima vizită în orașul de pe Crișul Repede, o parte din echipa noastră a fost găzduită de hotelul Gala, încadrat la categoria de 3 stele și situat în partea de Nord-Est a orașului, având acces facil către zona centrală și toate punctele de interes din Oradea.

Câte ceva despre Hotel Gala

Hotelul a fost construit în anul 1998, iar în anul 2016 a trecut printr-un proces elaborat de renovare, adaptându-se exigențelor turistului modern, dar păstrând în același timp stilul clasic, cu mobilier din lemn masiv și decorațiuni elegante care conferă un aer istoric, un melanj între farmecul unui han de odinioară și confortul unui hotel contemporan.

Oaspeții sunt așteptați să se bucure de facilități moderne, intimitate și o ambianță primitoare în 18 camere cu baie proprie, aer condiționat (în anumite camere), televizor cu cablu TV, mini-bar și internet wireless gratuit. Camerele sunt în regim single, twin, double sau apartament, pentru a acoperi o gamă cât mai largă din nevoile clienților. Băile sunt dotate cu cabină de duș, cadă sau jacuzzi în funcție de tipul camerei și sunt aprovizionate cu prosoape și produse de igienă.

O serie de servicii suplimentare, la cerere, sunt oferite celor cazați în hotel: seif la recepția hotelului pentru păstrarea obiectelor de valoare, cameră securizată pentru depozitarea bagajelor, pat special pentru copii mici, serviciu gratuit de trezire, umbrele pentru zilele ploioase și altele. Hotelul dispune de asemenea și de o sală de conferințe pentru întâlniri de afaceri sau prezentări.

În cadrul hotelului veți întâlni personal care vorbește fluent limbile engleză, maghiară și bineînțeles, română, iar recepția este deschisă non-stop, pentru a fi la dispoziția oaspeților în orice moment din zi sau din noapte.

În funcție de preferințele oaspeților, se poate opta pentru cazare cu mic dejun, iar la restaurantul hotelului se pot servi preparate din bucătăria tradițională și internațională. O colecție de vinuri atent selectate așteaptă în cramă pentru a fi asortate oricărui meniu.

Cum a fost șederea noastră la hotelul Gala

Ce ne-a plăcut încă din primele minute petrecute în hotel a fost stilul fluent și potrivirea armonioasă între interiorul și exteriorul clădirii, terasa din curtea interioară, recepție, holuri, spații comune de socializare și camere.

În toată incinta, mobilierul și elementele de decor în stil clasic sunt asortate cu bun gust, nimic nu ni s-a părut „țipător”, kitschos sau nelalocul lui.

Am fost cazați într-o cameră dublă la etajul 2 al hotelului, care nu dispune de lift, ceea ce pentru noi nu a prezentat niciun fel de impediment, chiar dimpotrivă, ne-am bucurat să facem puțină mișcare în timp ce admiram decorurile frumoase de pe holuri și scări, însă persoanele cu mobilitate redusă ar putea întâmpina dificultăți, astfel încât, atunci când fac rezervarea ar fi bine să menționeze faptul că doresc o cameră la etajele inferioare.

Deși afară era înnorat, camera era destul de luminoasă, având o fereastră mare care dădea spre terasa din curtea interioară. Draperiile opace au fost ideale atunci când am avut nevoie de o ambianță potrivită pentru un somn odihnitor.

Dulapul încorporat cu spațiu suficient pentru haine și obiecte personale, mobilierul din lemn masiv, grinzile din lemn de pe tavan, oglinda mare, cuierul pentru haine și băncuța de la intrare, mini-barul, toate elementele de decor asortate armonios – pe scurt – ansamblul dotărilor din cameră denotă orientarea către client și grija de a-i asigura toate cele necesare pentru o ședere confortabilă.

Patul suficient de mare și confortabil, lenjeria imaculată și plăcută la atingere, izolarea fonică bună a camerei ne-au asigurat toate condițiile pentru o odihnă de calitate.

Baia din camera noastră, deși nu a fost foarte spațioasă, nu era nici atât de mică încât să ne creeze vreun disconfort din acest punct de vedere. Am apreciat curățenia și faptul că era aprovizionată cu toate cele necesare – hârtie igienică, săpun, șampon și gel de duș suficiente pentru două persoane, preș pentru a ieși din cabina de duș. Prosoapele moi din bumbac, foarte absorbante, câte trei, de dimensiuni diferite, pentru fiecare persoană, erau foarte curate și plăcute la atingere.

Micul dejun, servit în restaurantul hotelului, a fost în regim de bufet suedez, destul de variat și sățios pentru un început de zi frumoasă.

Fumatul nu este permis în camere, ci doar în spațiile special amenajate și pe terasa exterioară.

Doamna de la recepție a fost foarte prietenoasă și ne-a răspuns cu amabilitate la toate întrebările, iar procesul de cazare și decazare a fost ușor și rapid.

Concluzie:

Ne-a plăcut la hotelul Gala din Oradea și îl recomandăm cu drag. Cu siguranță ne vom întoarce aici la următoarele vizite în oraș.

Pentru mai multe informații legate de prețuri, facilități și rezervări, contactați cu încredere hotelul:

Website: https://www.galahotel.ro/

E-mail: office@galahotel.ro

Telefon: (0040) 259.431.000

Adresă: str. Bogdan Petriceicu Hașdeu nr. 40, Oradea, județul Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here