Femeile bătute din Cluj vor avea un loc de refugiu

0

La Cluj-Napoca a fost inaugurat Centrul de Consiliere pentru Victimele Violenţei Domestice, centru aflat în subordinea Direcței de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Centru va funcționa pe str. Maramureșului nr. 1 și are ca scop prevenirea și combaterea violenței domestice. Aici se vor derula programe de mediere și consiliere pentru depășirea situațieide risc și a traumei rezultate în urma violenței în familie.

Acest proiect, alături de înființarea echipei mobile pentru cazurile de violență domestică, reprezintă încă un pas în sprijinirea și ocrotirea familiei în comunitatea clujeană!

Echipa va fi compusă din 3 reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Medicală (un coordonator și doi membri) și un reprezentant al Poliției Locale.

Prin această modalitate, primăria și comunitatea clujeană urmărește reducerea cazurilor de violență domestică și sprijinirea victimelor.

Fenomenul violenței domestice reprezintă o temă de actualitate care influențează direct, sau indirect, viața de zi cu zi a cetățeanului.Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române, violența în familie reprezintă un fenomen îngrijorător, cu consecințe deosebit de grave. De exemplu, în 2017 au fost înregistrate 20.617 victime ale violenței în familie dintre care 84 au decedat.

Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, prin Serviciul Protecția Copilului și Familiei, oferă servicii victimelor încă de la înființarea acestei instituții, în anul 2008. Tot în subordinea acestei direcții, există și un centru de prevenire și combatere a violenței în familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here