Home Cluj Primăria a inaugurat o nouă creșă de stat la Cluj: „Căsuța Iepurașilor”

Primăria a inaugurat o nouă creșă de stat la Cluj: „Căsuța Iepurașilor”

0

Creșa ,,Căsuța Iepurașilor’’ este deschisă începând de joi, 2 mai. Creșa a fost construită de Primăria Cluj-Napoca la standarde europene, cu o capacitate de 90 de locuri. Valoarea investiției de la bugetul local este de 4.041.819 lei cu TVA.

Clădirea modernă a noii creșe este structurată pe un regim de înălțime P+E+Er, cuprinzând:
– spații de acces;
– 4 grupe de copii cu acces pentru fiecare grupă la săli de joaca, dormitoare, grupuri sanitare;
– spațiu medical;
– spațiu administrativ;
– spațiu tehnico-gospodăresc;
– spațiu de joacă în aer liber.

Sustenabilitatea clădirii a fost realizată prin folosirea materialelor ecologice, cu o componentă mică de carbon, și au fost utilizate soluții constructive de instalații cu impact minim asupra mediului. La construcție au fost utilizate o parte din materialele obținute prin demolarea clădirii existente pe amplasament (piatra, cărămida), sisteme de consum eficient și economic al apei (reciclarea apei pluviale).

De asemenea, au fost implementate sisteme alternative de generare a energiei prin panouri solare, iar încălzirea/răcirea spațiilor este asigurată prin montarea unor pompe de căldura și circuite în pereți.

Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea de noi creșe, respectiv extinderea celor existente, pentru mărirea numărului de locuri. În acest moment, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în unitățile aflate în subordinea Primăriei, există un număr de 1232 locuri în creșe.

Pe termen mediu, alte 180 de locuri vor fi date în folosință. În prezent se lucrează la viitoarea creșă de pe strada Gr. Alexandrescu, care va avea o capacitate de 90 de locuri. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru extinderea creșei de pe ‪strada Meziad numărul 4‬, cu o capacitate similară de 90 de locuri.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here