Pro România Cluj și-a prezentat echipa de la municipiu

0

Aurelia Cristea, președintele organizației Cluj a partidului Pro România, a susținut o conferință de presă pentru a-și face cunoscuți oamenii cu care colaborează la nivel local. Printre ei se numără atât persoane care au mai făcut parte în trecut din alte partide, cât și persoane noi care au ales doar acum să se implice în politică.

Noul președinte al organizației municipale Pro România Cluj-Napoca este Leonard Horvath, provenit de la ALDE. El este cadru didactic și doctor în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai, iar în trecut a ocupat mai multe funcții în administrația centrală și locală, precum cea de secretar de stat, director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, preşedinte al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi şef al Inspectoratului Judeţean pentru Cultură. El susține că dorește să sprijine accesarea fondurilor europene de către România, iar partidul condus de Victor Ponta îl vede ca un „start-up politic”.

Sigina Luca este singurul candidat din Cluj pe listele Pro România pentru Parlamentul European. Tânăra antreprenoare are o firmă de organizare de evenimente cu peste 100 de angajați și susține că dorește să se implice în politică pentru a îmbunătăți relația statului cu mediul de business, printr-o administrație mai eficientă, în folosul cetățeanului.

Flaviu Turcu este profesor în cadrul Universității Babeș-Bolyai la facultatea de fizică și dorește o creștere a bugetelor acordate educației și cercetării în România, până la procentele asumate de țara noastră (5% și 1% din PIB), pentru a ne apropia de statele dezvoltate din vestul Europei, aceasta fiind singura șansa de a recupera decalajul dintre țara noastră și occident.

Fost ministru și deputat, liderul local al partidului, Aurelia Cristea, și-a propus să depășească PSD la Cluj la viitoarele alegeri și afirmă că Pro România are cea mai bună echipă, care include trei foști prim-miniștri (doi din România și unul din Republica Moldova), precum și un comisar european. Ea a criticat dur actuala conducere a țării, spunând că „incompetenţa, nesimţirea şi tupeul sunt la rang de virtute şi de valori”, din cauza liderului PSD, căruia nu dorește să-i pronunțe numele. Pro România se vrea a fi o alternativă social-democrată progresistă, care să îmbine atât valori sociale cât și liberale, cu orientare pro-europeană.

* Articol publicitar pentru Partidul Pro România, cod mandatar financiar: 41190009. *

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here