FlixBus investește în transport ecologic

0

FlixMobility își întărește profilul de companie verde. Pe lângă faptul că oferă posibilitatea de a călători în mod sustenabil,  compania de mobilitate nu se oprește aici. Acum un an compania a adăugat primele autocare electrice în rețeaua sa, iar acum și trenurile FlixTrain vor circula cu energie verde furnizată de Greenpeace Energy.

Obiectivul final este acela de a convinge și mai mulți călători să aleagă opțiuni de mobilitate sustenabile în locul celor care poluează.

André Schwämmlein, fondator și CEO FlixMobility declară: „Din totalul emisiilor de dioxid de carbon la nivel global, transportul este responsabil de  un procent semnificativ de 25%. Avioanele și mașinile personale sunt principalii responsabili. Noi, cei de la FlixMobility, considerăm că avem o mare responsabilitate de a oferi soluții. Persoanele care călătoresc cu noi nu beneficiază doar de o rețea extinsă, confort și prețuri accesibilie, ci ajută și la construirea unui viitor verde al mobilității alături de noi.”

FlixTrain funcționează cu 100% energie verde furnizată de Greenpeace Energy

După lansarea, în premieră mondială, a primelelor autocare electrice care circulă pe distanțe lungi în Germania și Franța, anul trecut, compania anunță lansarea a patru trenuri operate integral cu energie verde furnizată de Greepeace Energy. Acest anunț vine în contextul în care companiile feroviare competitooare încă folosesc electricitate generată de cărbune. Două noi trenuri vor completa rețeau FlixTrain din vară și vor opera de asemeanea cu energie verde de la Greenpeace Energie.

André Schwämmlein explică: „FlixTrain funcționează acum cu electricitate verde de  Greenpeace Energy. Astfel, suntem primul și singurul operator feroviar din Germania care operează trenurile doar cu energie verde. Și nu ne oprim aici: intenționăm să devenim o companie și mai verde în fiecare an. Pe viitor, vrem să ne asigurăm că trenurile noastre vor continua să fie la fel de prietenoase cu mediul precum cele pe care le operăm în prezent. Pe măsură ce ne extindem rețeaua feroviară, ne vom asigura că energia pe care o folosim este la fel de verde precum imaginea noastră.”

Electricitatea verde pe care o furnizează Greenpeace Energy provine exclusiv din ferme eoliene și centrale hidroelectrice.

Sönke Tangermann de la  Greenpeace Energy a declarat: „Împreună încercăm să stabilim noi modele pentru o mobilitate verde, bazându-ne pe pe energia eoliană într-o mare măsură, un aspect foarte important pentru modul în care va evolua în viitor aprovizionarea cu energie electrică. Acesta este modul în care funcționează călătoriile inteligente și sustenabile.”

Un an de la introducerea autocarelor electrice în rețeaua FlixBus: Deschizători de drum în utilizarea mobilitării electrice pe distanțe lungi

Prin oferirirea unui serviciu de transport verde, FlixMobility a urmărit să intensifice sustenabilitatea serviciile de mobilitate oferite în ultimi ani. În aprilie 2018, compania a lansat primul autocar electric din lume care poate circula pe distanțe lungi între Paris și Amiens.

Câteva luni mai târziu, a urmat primul autocar electric din Germania pe ruta Frankfurt-Mannheim, urmat la scurt timp de un altul care a conectat aerportul din Frankfurt cu cu cel din Heidelbrg. De-a lungul celor 12 luni în Franța și 6 luni în Germania, FlixBus a demonstrat că autocarele sunt pregătite pentru a opera fără emisii de carbon, cel puțin pe distanțe mai scurte. În      Germania, energia verde pentru autocarele electrice este furnizată de Greenpeace Energy.

Călătorii verzi cu FlixBus prin compensarea emisiilor de carbon

În încercarea de a ajunge la călătorii cât mai prietenoase cu mediul înconjurător, FlixBus le oferă pasagerilor posibilitatea de a compensa impactul climatic al călătoriei. Când faci o rezervare online la FlixBus, trebuie doar să bifezi caseta „Compensare CO2”, după ce ți-ai ales cursa dorită. Emisiile de CO2 generate de călătoria ta sunt apoi calculate în funcție de durata și de distanța cursei. Suma astfel calculată este apoi adăugată automat la prețul biletului.

Contribuția ta pentru mediu este de aproximativ 1 – 3% din prețul inițial al biletului. Aceasta este utilizată pentru a compensa impactul climatic, dar include și o donație care va fi investită într-un proiect certificat de protecție a climei, în conformitate cu standardele internaționale de mediu.

În prezent, contribuțiile sunt investite în proiectul atmosfair „Cuptoare cu eficiență energetică” din Rwanda, acreditat de ONU.

André Schwämmlein: „Ne dorim să convingem cât mai mulți pasageri să compenseze impactul climatic al călătoriilor și încercăm să găsim modalități de a crește numărul celor care decid să contribuie, nu doar în această perioadă cu ocazia Săptămânii Pământului, ci pe parcursul întregului an. Până când va fi posibil să călătorim cu zero emisii de carbon oriunde, FlixBus oferă cel mai sustenabil mijloc de transport pe distanțe lungi și unul dinre cele mai sustenabile mijloace de transport în general.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here