Sfaturi utile pentru buna funcționare a mașinii tale. Află cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald

0

Primăvara a venit și este timpul să vă pregătiți mașina pentru sezonul cald.

Înainte să scoateți mașina din garaj, puteți face o întreținere prealabilă a mașinii voastre, dacă nu ați făcut-o până acum.

Dacă ați pregătit mașina pentru depozitarea în timpul iernii, este posibil să fie nevoie să abordați câteva elemente, cum ar fi instalarea bateriei și aerisirea anvelopelor.

Indiferent dacă dorești să-ți lași mașina pe mâna profesioniștilor sau să încerci să rezolvi singur sursa problemelor mașinii tale, află mai jos care sunt pașii importanți pe care trebuie să-i parcurgi.

  • Trebuie să verificați nivelul lichidului de răcire și uleiul de motor.

Verificați scurgerile de combustibil din jurul carburatorului și pompa de combustibil. Verifică răcirea și dacă toate sistemele funcționeză corect. Atunci veți fi pregătit pentru o excursie rapidă în jurul blocului sau chiar mai departe. Dar, înainte de toate, asigurați-vă că aveți asigurare auto.

  • Verificați toate fluidele, apoi schimbați-le. Ele sunt o parte importantă a mașinii pentru ca aceasta să funcționeze bine.

Lichidul de frână are tendința de a ridica umiditatea, deci verificați-l cu o bandă de testare. De asemenea, trebuie să verificați și antigelul si sa il alegeti pe cel mai potrivit. Online, poti comanda o cantitate mai mare de antigel de pe www.revizieshop.ro, pentru a-ți asigura confortul pe o perioada mai lungă de timp.

Odată ce bateria și sistemul de încărcare sunt verificate, treceți la lichide. Asigurați-vă că verificați nivelul uleiului de motor, a lichidului de răcire și a uleiului de transmisie. Gândește-te când a fost ultima dată când ai verificat rezervorul de servodirecție sau sistemul de frânare. Dacă autovehiculul se află încă în aer, pe cric, scoateți roțile, strângeți aceste frâne și verificați tamponul de frână și grosimea cauciucurilor.

  • Verificați dacă toate luminile funcționează. Acest lucru ar putea necesita un partener, așa că, roagă-l pe vecinul tău să te ajute.

Farurile, semnalele de semnalizare, luminile de frână, toate acestea trebuie să fie verificate cu atenție. Bateria mașinii tale este foarte importantă și trebuie verificată periodic. Puteți alege comanda online, accesând http://www.revizieshop.ro/baterii-auto-acumulatori-auto/, dacă mașina are nevoie de acumulator sau orice alte piese auto. Aici veti găsi o varietate de piese si accesorii, pentru toate tipurile de mașini. Asadar, nu e neaparata nevoie sa apelati imediat la un service specializat pentru a intra in posesia unei piese noi pentru automobilul dumneavoastra.

La fel ca verificarea uleiului sau a diferitelor sisteme ale mașinii, este important să spălați mașina. Așadar, dacă vremea este frumoasă afară, folosiți și ceară pentru a-i oferi strălucire și pentru a vă bucura de o plimbare cu mașina voastră.

Faceți propria listă de verificări înainte de a vă deplasa cu mașina voastră. Sezonul de conducere al mașinii și de călătorii a început și vrem să vă bucurați complet de ea fără incidente.

Nu uita: întreținerea mașinii trebuie făcută periodic pentru o lungă durabilitate și pentru a nu avea surprize neplăcute chiar în momentele în care dorești să te deplasezi cu ea.

Așadar, a venit timpul ca mașina ta să strălucească în această primăvară și este momentul perfect pentru a o pregăti și pentru a-i face reparațiile necesare în acest sezon. Odată cu rezolvarea acestor probleme legate de verificare și întreținere, te poți bucura împreună cu familia ta de plimbări îndelungate în vacanțele pe care știm cât de mult le-ai așteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here