Companiile BAPA și IntelGlobalis au încheiat „Parteneriatul pentru Investiții Transilvania”

0

BLANC ALLIANCE PUBLIC AFFAIRS, Bucuresti, fondata in urma cu peste 14 ani, dupa finalizarea Mandatului de Ministru in Guvernul Romaniei, de catre Ionel Blanculescu, Economist, CEO al acestei companii,  specializate in Consultanta in Investitii/Public Affairs si IntelGlobalis, Cluj Napoca, specializata in consultanta de management, business development, lobby de business si detinatoarea Platformei de Networking – X Party & Networking, cea mai mare serie de evenimente de Networking din Romania,reprezentata de Dl. Dr.Ing. Florin Bugnar, Director Executiv, au creat Parteneriatul pentru Investitii Transilvania. De asemenea Dl.Dr.ing. Florin Bugnar este si reprezentantul acestui proiect in Transilvania.

Prin acest Parteneriat vor fi catalizate si sprijinite investitiile din Bucuresti-Ilfov, insa si din state din afara tarii, cum ar fi Turcia, EAU sau alte tari din Zona Golfului Persic, in zona Transilvaniei, Cluj Napoca si celelalte 9 judete componente.

In acelasi timp, Parteneriatul va sprijini la extinderea si consolidarea afacerilor autohtone, din Transilvania, in special Cluj Napoca, sa se dezvolte la nivel național sau international atat ca parte de business development cat si consiliere si asistenta in relatia cu administratiile locale si nationale.

Consultanta si Asistenta in Investitii are la baza experienta, expertiza si competenta deosebite ale Consultantului in Investitii Ionel Blanculescu si Relationalul si Expertiza in Comunicare, Networking, Marketing, Management si Business Development ale lui Florin Bugnar, pentru intreaga zona a Transilvaniei. Sinergia generata de colaborarea celor doua entitati de top in domeniile lor de activitate va crea cu certitudine valoare adaugata insemnata pentru companiile cu care vor exista parteneriate in acest sens.

Parti integrante a acestui parteneriat sunt doua parteneriate strategice incheiate cu Casa de Avocatura Iuga & Asociatii si cu Compania de Insolventa Prestigiu SPRL.

Parteneriat Compania de Insolventa Prestigiu SPRL

BLANC ALLIANCE PUBLIC AFFAIRS, Companie de Consultanta in Afaceri si Public Affairs, fondata in urma cu peste 14 ani de catre Proprietarul si CEO al acesteia, Ionel Blanculescu, a demarat recent un proiect in Cluj Napoca, de Repozitionare Strategica a unei companii locale, Prestigiu SPRL, specializate in Insolventa, reprezentata de Radu Pop, CEO si Fondator. Acest proiect este parte integranta a Parteneriatului pentru Investitii Transilvania BAPA – IntelGlobalis, reprezentat in Transilvania de Dl. Dr.ing. Florin BUGNAR, CEO IntelGlobalis.

Prin aceasta operatiune majora, Prestigiu SPRL isi propune sa devina din Actor local si regional, Actor National si chiar International, activitatile de pre-insolventa si insolventa depasind frecvent teritoriul national, ca urmare a fenomenului de globalizare, prezent extrem de evident si in Romania.

Cu o competenta, expertiza si experienta unice in Romania, Economistul Ionel Blanculescu isi va valorifica astfel cunostintele si practica dobandite in ani de zile in cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare, AVAB, creata in anul 1998 de catre Banca Mondiala, ca Institutie Financiara de Stat, specializata in domeniul gestiunii si valorificarii creantelor bancare, subordonata direct Primului Ministru si Guvernului Romaniei, apolitica, tehnocrata.

A contat extrem de mult pregatirea dlui Ionel Blanculescu, devenit in Ianuarie 2001 Presedintele acestei institutii de tip “Bad-Bank”, la Paris, Franta, in cadrul Institutiei omoloage de acolo, Consortium de Realisation, detinuta de Statul Francez, cu un Portofoliu de 30 de miliarde USD, unde acesta si-a insusit cele mai moderne si eficiente tehnici de restructurare operationala si valorificare a activelor bancare neperfomante.

In portofoliul AVAB s-au regasit active bancare neperformante in valoare de 4 miliarde USD, aferente a 4000 de companii private si de stat din Romania, in fapt toate companiile importante ale vremii, active provenite de la mai multe banci cu capital majoritar de stat, insa si din garantiile de stat, la credite obtinute de companii romanesti, de la banci din strainatate. Intre acestea au fost gestionate peste 1200 de procese de insolventa, la nivel national si international, lucrandu-se cu cele mai mari Case de Avocatura si Insolventa, chiar si din Londra, avand loc de-a lungul respectivilor ani un proces clar si firesc de transfer de “know-how”, in acest delicat domeniu, catre Ionel Blanculescu, care gestiona in totalitate procesele de valorificare si de insolventa, implicandu-se direct in operationalizarea cu succes a acestora, de aici si experienta si expertiza unice ale acestuia, irepetabile deocamdata la nivelul Romaniei. Decisiv in realizarea acestui profil unic de “know-how” in domeniul restructurarii operationale l-a avut colaborarea AVAB cu PricewaterouseCoopers, timp de 6 luni in domeniul Evaluarii Creantelor si cu Creditanstalt Investment Bank(CA-IB) in domeniul “outsourcing”, pregatirea si experienta dobandite marcand ulterior semnificativ activitatea dlui Ionel Blanculescu, devenit unul dintre cei mai apreciati specialisti in Restructurare operationala de companii in Romania. Numai cateva exemple de succese ale dlui Ionel Blanculescu, ca Presedinte AVAB, in acest  domeniu:  Combinatul Siderurgic Sidex Galati, Combinatele Siderurgice Hunedoara, Resita, Tepro Iasi, Santierul Naval Constanta, Fabricile de tevi din Romania, Navrom, Agricola Bacau, Mopan Suceava, alte Companii Agricole majore din tara, intre care si viticole, Companii din Industria Usoara, Transporturi, inclusiv Maritime, Comert, Aviatie, etc

Experienta si expertiza dlui Ionel Blanculescu a fost completata ulterior prin activitatile de Ministru in Guvernul Romaniei, conducand domeniul Controlului de Stat in Romania, timp de 1,5 ani, avand in subordine 13.000 de inspectori de control, aferenti celor 13 institutii de control coordonate, intre care Garda Financiara, Autoritatea Vamala, Agentia Nationala de Control a Exporturilor Strategice, Comisia Nationala de Control Nuclear sau Inspectia de Stat in Constructii.

Se adauga la acest portofoliu si pozitia de Ministru Interimar al Sanatatii.

Referitor la proiectul de repozitionare strategica, ce vizeaza Prestigiu SPRL, accentul va fi indreptat cu predilectie spre componentele de restructurare operationala la nivel de companii aflate in dificultati financiare, in special in fazele de pre-insolventa, insa si in cadrul procedurii de insolventa, faza reorganizarii judiciare, obiectivul fundamental urmarit fiind acela de redresare a companiilor in dificultate si de redare a acestora circuitului economic sanatos.

Prin aceasta repozitionare, ne propunem ca Prestigiu SPRL sa devina Numarul 1 in Romania, in domeniul Restructurarii Operationale a Companiilor, aflate vremelnic in dificultati financiare si de asemenea, una dintre cele mai performante Companii de Insolventa din tara noastra, in derularea Procedurilor Internationale de Insolventa, avand in vedere nivelul crescut al extinderii companiilor din Romania spre exterior, indiferent de natura capitalului, romanesc, strain sau mixt si al celor din exterior in Romania, toate acestea detinand filiale, sucursale, creante, datorii, diverse legaturi intre ele, etc in intreaga lume.

Totodata, Prestigiu SPRL isi propune ca printr-un Management Operational de exceptie, asociat celor mai moderne si eficiente tehnici de restructurare si eficientizare operationala, adoptate si aplicate, in corelatie cu ultimile dezvoltari ale tehnologiei industriale, prin digitalizare, robotizare, automatizare, sa readuca in timp record companiile  aflate in dificultati financiare in circuitul sanatos al Economiei Romanesti si sa detina cel mai inalt grad  de succes in Reorganizari judiciare, pentru evitarea intrarii Companiilor in Faliment si redarea acestora circuitului economic sanatos.

Parteneriat Managementul Blocajelor – Iuga si Asociatii

Ionel Blanculescu, Economist, Fondator si CEO al Blanc Alliance Public Affairs, Bucuresti, creata in urma cu 14 ani si Societatea de Avocati Iuga si Asociatii, reprezentata de Calin Viorel Iuga, Cluj Napoca, s-au asociat in vederea promovarii unui serviciu important pe piata  Consultantei Juridice si de Afaceri, Managementul Blocajelor.

Asocierea Blanc Alliance Public Affairs cu Societatea de Avocatura Iuga si Asociatii, pentru proiectul Managementul Blocajelor, face parte integranta din Parteneriatul pentru Investitii Transilvania BAPA – IntelGlobalis, reprezentat de domnul Dr.Ing. Florin Bugnar, CEO IntelGlobalis si reprezentantul PIT in Transilvania.

Din dorinta de a rezolva blocajele survenite in procesele investitionale, dar si pentru a preveni aparitita unor situatii similare in activitatea companiilor, Societatea de Avocatura Iuga si Asociatii si reputatul Economist si Consultant in Investitii/Public Affairs, Ionel Blanculescu, au decis sa ofere consultanta in Managementul Blocajelor.

Serviciile in domeniul Managementului Blocajelor necesita o intelegere aprofundata a modelului de afaceri al companiei respective, a sectorului economic in care aceasta activeaza, a factorilor interni si externi, mecanismelor ce pot influenta performanta unei companii, precum si, nu in ultimul rand, aprecierea corecta a riscurilor juridice. Astfel, prin colaborarea cu o Echipa Mixta, companiile interesate vor beneficia de servicii complete de analiza economica, financiara, tehnica si juridica. Solutiile propuse vor permite instituirea unui Management al Blocajelor eficient si obtinerea de rezultate ce pot genera cresterea profitabilitatii.

Managementul Blocajelor reprezinta o noutate pe piata Consultantei in Afaceri, in contextul in care activitarea companiilor este tot mai des afectata de blocaje de ordin tehnic, financiar, legislativ al caror impact negativ risca sa prejudicieze planuri investitionale pe termen mediu si lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.