BattleLab Robotica – concurs internațional de Sumo Robotic la Cluj

0

Fenomenul BattleLab Robotica, aflat a a IX-a ediție, este rezultatul colaborării dintre Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice și BEST Cluj-Napoca, care şi-au unit forțele pentru a crea un eveniment unic în Cluj-Napoca, un concurs internaţional de sumo robotic.

Jocul de sumo-robotic imită luptele tradiționale de sumo japonez. În locul celor doi oameni care încearcă să se elimine reciproc din ring, sunt doi roboți autonomi programați să îndeplinească aceeași sarcină.

Termenul „autonom” presupune inexistența intervenției umane în timpul jocului, acest sport concentrându-se pe abilitatea roboților de a lua propriile decizii cu o viteză fulger. Meciurile de sumo robotic pot dura câteva secunde; secunde în care se rezumă toată munca de luni de zile a concurenților, noțiuni avansate de programare, mecanică și electronică, dar mai ales pasiunea, care nu mai ține cont de timpul sau banii investiți.

Această competiție devenită o tradiție în estul Europei va avea loc în data de 11 mai 2019, începând cu ora 10:00, în amfiteatrul P03 din incinta Universității Tehnice, strada Barițiu, nr. 26.

Se vor prezenta la linia de start peste 40 de echipe, formate din studenți de la universitățile cu profil tehnic din România și din lume, dornici să-şi exploateze creativitatea, spiritul de echipă sau pasiunea pentru domeniul tehnic.

Sunt așteptați peste 400 de spectatori, dornici să urmărească luptele dintre roboți și să își susțină favoriții. Pentru că publicul este sufletul competiției, fă și tu parte din povestea BattleLab Robotica 2019!

Intrarea este gratuită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here