Unde poți mânca o șaorma bună în centrul Clujului?

1

Toată lumea mănâncă șaorma. Cine spune că nu mănâncă, probabil că minte! Însă ce șaormerie să alegi, când au apărut atât de multe în Cluj? Iar în centrul orașului oferta de kebab e foarte diversificată, iar alternativele sunt la mică distanță una de alta.

Sigur că le poți testa pe toate dacă ești localnic sau student și apoi să îți faci un top personal cu cele mai bune. Însă dacă vrei să mergi din prima la un fast food fain cu mâncare din Orientul Mijlociu, noi îți recomandăm Istanbul, un loc deja renumit pentru cei care apreciază astfel de meniuri.

Această șaormerie se găsește chiar în inima orașului, aproape de zona pietonală, de toate instituțiile importante și de clădirile universităților. Localul este administrat de aceeași echipă ca și restaurantul The Place din Mărăști, lângă el urmând a fi deschisă în curând terasa The Place Downtown.

Fast food-ul are un mare avantaj față de multe altele aflate în zona centrală: deține o terasă exterioară acoperită, unde vara e foarte plăcut să stai la o poveste în timp ce înfuleci dintr-un falafel sau savurezi o baclava. Merge și o bere rece, plus că dacă ești fumător nu mai trebuie să pleci de la masă!

Spațiul este generos și-n interior, iar meniurile conțin cam tot ce ți-ai putea dori, de la clasicele șaorme cu pui și vită până la șnițele, burgeri, cașcaval prăjit, pește pane, salate și prăjituri orientale. De asemenea, tot aici poți cumpăra și „meniul zilei”, care se schimbă zi de zi și e mereu surprinzător de bun, la un preț chiar decent: doar 16 lei. Nu rata nici specialități precum adana kebab, supa de linte sau budinca de orez.

Localul este potrivit pe toate categoriile de oameni: pentru clujenii grăbiți care vor să înfulece un sandwich cât mai repede, pentru studenții care vor mâncare bună la prețuri mici, pentru angajații din centru care caută un loc unde pot lua un prânz sănătos și accesibil (și îl pot duce la birou, la pachet), pentru persoanele mai comode care vor să comande de acasă și chiar pentru „cunosctătorii” pasionați de acest tip specific de mâncare, care vor să se simtă ca pe malurile Bosforului.

Dacă nu ați fost încă aici, vă zicem noi că merită încercat. Vouă cum vă place: la chiflă sau la lipie? Dulce sau picantă? Cu carne sau vegetariană? Pui sau vită? Cu de toate? Vreți și ayran? La mână sau la pachet? Nu uitați să vă luați șervețele: cea mai bună șaorma e cea care curge pe haine! 🙂

Fast Food Istanbul
Adresa: Str. Hermann Oberth nr. 3, Cluj-Napoca
Telefon: 0729 800 820
E-mail: istanbulcluj@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/StreetFoodIstanbul/

1 COMENTARIU

  1. E clar ca-i articol sponsorizat, la Istanbul kebab-ul e mediocru. Cel mai bun Kebab din oras se gaseste la Sultan pe Memo, locul doi as zice ca-i Jabbar din Sigma. Pacat ca a disparut El Greco de vis-a-vis de Casa de Cultura a studentilor, erau singurii care preparau proaspat rola de kebab, ceilalti toti o cumpara congelata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.