Dohotaru vrea cel mai mare spațiu verde din țară, de la Podul Garibaldi până în Florești

0

Deputatul Adrian Dohotaru, afiliat neoficial la noul partid de stânga Demos, propune crearea unui imens parc de-a lungul malurilor someșului, care să plece de lângă Sala Polivalentă și să ajungă până în comuna Florești.

Politica e despre bani. Politica ideală e despre bani și idei. Mărturisesc că sunt mai degrabă un idealist decât un politician. Și am idealul de a avea un oraș verde, deschis cu fața la apă, prin crearea celui mai mare spațiu public verde din țară, pe malul Someșului. Parcul Someș e de la Podul Garibaldi până în Florești și unește toate spații verzi existente astfel încât să ne ofere o calitate mai ridicată a vieții.

Dar învăț și să fiu politician și știu că ideile generoase nu se pot rezolva decât cu resurse financiare de proporții, pe termen lung și cu pași graduali. De aceea, cer primarului Emil Boc realizarea unui Consiliu al Apei, pe modelul altor orașe, cu reprezentanți ai instituțiilor care au legătură cu apa, cu experți, cu ecologi și cetățeni. E cu scopul de a vedea cum putem face acel parc cum România nu a mai creat în ultimele decenii, dar și pentru a superviza implementarea Master Planului pentru Someș.

Această cerere o depun la bugetul Clujului pe 2019. Știu că Primăria are în vedere amenajarea Someșului la presiunile noastre, ale celor care am militat pentru asta din zona societății civile și a asociațiilor profesionale de arhitecți, dar 1. Primăria nu a venit cu niciun deadline ori cu un plan concret de lucrări și. 2. Master planul nu înglobează parcul de peste 100 de hectare pe care l-am descris succint în video.” spune politicianul-activist din Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.