Mihai Cioban: „Am vrut mereu să văd oameni fericiți și împliniți, care să își trăiască viața exact cum și-au imaginat-o”

0

Mihai Cioban, trainer de business și speaker motivațional, fondator al Institului de Leadership și Antreprenoriat, ne vorbește despre viziunea lui asupra succesului în afaceri, în context românesc.

Presa Locală: Cine este Mihai Cioban?

Mihai Cioban: Mihai este un om, un tata si un fecior fain cu un scop maret. Mihai este de altfel un trainer senzational care saptamanal lucreaza cu sute de antreprenori de succes si care a pregatit si pregateste oameni in corporatii, lideri in zona lor de profil cum ar fi Bilka, Coca-Cola, BT Mic, Mea Metal, Forever, Mura Csi, Marty etc.

Presa Locală: Ce te-a determinat să alegi această cale, de a deveni business coach?

Mihai Cioban: M-a determinat sa devin un business coach viata mediocra pe care am avut-o… La propriu, oricum ar suna. Si mi-am dat seama ca la fel ca si mine mai sunt inca milioane de oameni. Astfel incat mi-am dorit sa devin cea mai buna versiune a mea si sa adaug valoare in jurul meu la cat mai multe persoane. Am vrut mereu sa vad oameni fericiti si impliniti care sa isi traiasca viata exact cum si-au imaginat-o. Pana acum am reusit si ma lupt in continuare sa servesc oamenii cu cele mai avansate strategii invatate de la mentorii mei si puse in aplicare in viata mea.

Presa Locală: Lucrezi mult în zona corporate. De ce are nevoie o companie de un training?

Mihai Cioban: Cele mai importante 2 „instrumente” de crestere a unui business sunt LIDERUL si oamenii din echipa. Fara aceste 2 „componente” o afacere nu poate sa functioneze. Nicio companie nu poate sa creasca peste nivelul celor care conduc si lucreaza intr-o companie. Astfel incat, daca se doreste cresterea si dezvoltarea unei companii este fundamental sa crestem OAMENII!

Presa Locală: Există diferențe de mentalitate între antreprenorii români și cei din vest?

Mihai Cioban: Ohoooo, ai atins un punct sensibil. Da, exista diferente de mentalitate. Schimbarea mentalitatii antreprenoriale este un alt scop al organizatiei noastre si sa stii ca reusim. Asta pentru ca exista o deschidere tot mai mare.
Romanii au un potential antreprenorial foarte mare si cu putina slefuire ar putea sa-i depaseasca pe cei din vest. Am demonstrat deja noi ca popor ca ne putem descurca in orice situatie si un antreprenor bun asta face, descurca orice situatie.

Presa Locală: Ce înseamnă pentru tine certificarea primită de la organizația lui John Maxwell?

Mihai Cioban: Nu inseamna absolut nimic. Certificari putem obtine cate vrem de oriunde. In schimb, experienta lui John Maxwell m-a ajutat sa inteleg si sa aplic Leadershipul la un alt nivel. Si da, asocierea cu numele lui cantareste mult pentru mine.

Presa Locală: Cum poți rămâne motivat într-o societate plină de negativism?

Mihai Cioban: Nu ramai motivat in functie de societatea in care traiesti ci ramai motivat in functie de scopul pe care il ai. Cu cat lucram mai mult la scopul nostru cu atat creste motivatia noastra. A, ca conteaza mediul-societatea din care facem parte, absolut. Asta e si motivul pentru care conteaza cine vorbeste in viata ta, sa ai un mentor de calitate.

Presa Locală: Care este diferența dintre un trainer de business serios și un speaker motivațional care predică doar clișee?

Mihai Cioban: In Romania exista foarte multi speakeri si foarte putini traineri foarte buni. Speakerul este acela care te motiveaza putin si te tine la fel de putin :))). Trainerul senzational este omul care te ajuta sa intelegi cum trebuie sa faci si iti propune un proces care sa dea rezultate predictibile. Oricine poate sa fie speaker dar nu oricine poate sa fie un trainer senzational. Trainerul senzational este dispus sa construiasca pentru tine/oamenii tai un proces personalizat si agreat de comun acord. Observi ca spun trainerul senzational deoarece si aici discutam de mai multe categorii. Trainerul senzational este trainerul care creste si se dezvolta in continuare. Pe scurt, este un model si pentru alti traineri.

Presa Locală: Ce parere ai de organizatiile antreprenoriale? Esti de acord cu ele?

Mihai Cioban: Am o parere foate buna dar nu despre toate. Si eu fac parte dintr-o organizatie, din Business Network International. Este de fapt una dintre cele mai prestigioase organizatii antreprenoriale la nivel international. Cultura BNI este una diferita de alte organizatii. Am colegi senzationali, cu un potential fantastic si oricand gata de actiune. Este locul unde orice antreprenor membru isi ia doza saptamanala de educatie, energie si inspiratie. Ba mai mult este si un loc unde se face networking de calitate cu oameni care cu adevarat au un singur SCOP… SA FACA BUSINESS SERIOS.

Presa Locală: Ce planuri ai pentru următoarea perioadă?

Mihai Cioban: Un scop maret are planuri marete. Prioritatea noastra esentiala in acest moment este proiectul nostru ILA, Institutul de Leadership si Antreprenoriat dedicat zonei CORPORATE si Antreprenoriat care contine peste 20 de programe de dezvoltare în zonele fundamentale:
• Leadership
• Mindset
• Excelenta in Comunicare si Relationare
• Advanced Sales
• Training motivational avansat
• Master Mind
• Coaching si Mentoring
• Train the trainer și certificare pentru trainerii interni corporate
• Marketing

O alta directie importanta este in directia pregatirii noii generatii de antreprenori, STUDENTII. In acest sens am pregatit un program special pentru studenti ca ei sa stie ce-i asteapta in lumea asta…frumoasa si prospera si plina de provocari.

Presa Locală: De ce ar alege Corporatiile o colaborare cu ILA, Institutul de Leadership si Antreprenoriat?

Mihai Cioban: Motivele ar fi mai multe insa ce merita intr-adevar mentionat este faptul ca lucram etapizat si vrem sa intelegem chiar de la bun inceput care sunt asteptarile de la acea colaborare. Asta inseamna ca nu livram un simplu training si pe urma sa ne rugam sa iasa ceva ci in urma mai multor discutii construim un process pe nivelul de intelegere al oamenilor si in functie de rezultatele asteptate de companie.

Un alt motiv pe care vreau sa-l mentionez este metoda noastra unica nu de a livra informatia ci de a ajuta la cresterea nivelului de constientizare a oamenilor prin cele mai avansate si autentice metode, probabil, din Romania. Adica, metodele clasice le-am inlocuit cu ceva special si unic. In era informatiei oamenii au nevoie de practica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here