Oscarul Voturilor – o idee prin care un clujean vrea să scoată tinerii la vot

0

Anul 2019 si 2020 ne aduc, pe noi romanii, de 4 ori la urne. Vom alege anul acesta reprezentantii Romaniei in Parlamentul European si Noul (sau acelasi) Presedinte, iar anul viitor vom alege reprezentantii locali precum si primarii si viitoarea structura parlamentara.

Deoarece Romania nu face exceptie, alaturi de restul statelor europene in ultimii ani prezenta la urne a fost tot mai redusa. Cetatenii europeni nu mai dau atata atentie, ca alta data, celor ce conduc statele. Ceea ce este foarte periculos si ar trebui sa traga un semnal de alarma.

Lipsa atentiei asupra celor ce ne conduc deschide calea abuzurilor, coruptiei clientelei politice care poate profita de neatentia noastra pentru a deturna fonduri, fie ele provenite din interiorul statului sau din afara.

Ca si raspuns, pe scena politica romaneasca au aparut noi si noi jucatori, noi politicieni, noi partide, noi directii in care scena politica se indreapta. Societatea civila se misca greu, dar se misca. Si, in ciuda letargiei nationale, mai apar diferite modalitati de a implica cetateanul de rand si a atrage cat mai multi concetateni la urne.

Una dintre aceste modalitati este campania „CONVINGE ROMANIA CA FIECARE VOT CONTEAZA!” initiata de Iqads. Inscrierile se pot vedea aici: https://creator.iqads.ro/voteaza/inscrieri

In cadrul acestei competitii cetatenii pot propune diferite proiecte pentru cresterea participarii efective la vot si cresterea numarului de observatori in sectiile de votare. Una dintre aceste propuneri ne-a atras atentia. Proiectul se numeste Oscarul Voturilor si este propus de un clujean.

Tudor Hossu propune covor rosu si panouri pentru fotografii similare Oscarurilor. Detalii aici: https://creator.iqads.ro/voteaza/creatie/6153. Ideea ni se pare interesanta si chiar aplicabila. Poate, printr-o mica cascadorie de marketing, focusata pe selfiuri si dorinta tineretului de a se fotografia si afisa pe Facebook si Instagram, la urne vor participa din ce in ce mai multi tineri.

Va incurajam pe toti sa participati ca votanti pentru aceste proiecte si poate, impreuna, putem sa ne adunam cat mai multi la vot si sa ne recastigam dreptul de a decide in ce directie se indreapta Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.