Ticăloșii II

0

O samă de oxiuri mass-media / social-media au juisat zilele trecute la vedrea unor imagini de la Congresul stângii europene de la Madrid. Concret, la primirea delegației României, ipochimenul de Frans Timmermans a refuzat să o îmbrățișeze, s-o salute politicos pe Viorica Dancilă – prim-ministrul României, așa cum a făcut cu alte delegații cu care a fost de-a dreptul afabil.

Extraordinar! Ce semnal dur a transmis  belitul de olandez socialiștilor români conduși de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Curgeau pozele în care FT nu o saluta pe Viorica, urla internetul și Facebook-ul de fericire că Viorica n-a fost salutată! Gata, românii de stânga își pot pune frânghia de gât și să se arunce sub TGV, sub avion sau sub vapor!

Da, recunosc, este un semnal extrem de dur, dar nu politic, ci unul de manelist kokalar, de ghiorțalău cu ștaif. Gestul olandezului zburător în zig-zag l-aș interpreta în cheie politică, dacă el, gestul, n-ar fi încărcat de mitocănie, de suficiență și aroganță. FT a dovedit că este un grobian.

Era gazdă și trebuia să își respecte oaspeții; îți plac sau nu, odată ce i-ai invitat îi tratezi la fel pe toți. Era în fața lui o femeie și o fostă colegă  de parlament cu care a colaborat îndeaproape – și trebuia să țină cont de aceste realități. Și nu în ultimul  rând, era Primul Ministru al unei țări de la care a supt și va suge o grămadă de voturi și nu numai.

„Bunul simț este un instinct al adevărului” zicea Max Jakob. Domnule FT, cum bunul simț îți lipsește, nici adevărul nu este valoarea pe care s-o respecți! Îmi este egal dacă era în locul Vioricăi, Monica, Raluca sau Gina Pistol, important este că Doamna era/este Prim Ministrul țării mele și doresc să-mi fie respectat!

P.S.

Îmi cer scuze cititorilor pentru trivialitățile din text, dar aceasta a fost moneda cu care a achitat Timmermans în băcănia României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.