Demos: 460.000 de gospodării din România nu au curent

0

Organizația din Cluj a Demos atrage atenția asupra „sărăciei energetice”, dând ca exemplu situația din țara noastră, unde sute de mii de oameni nu au acces la rețeaua de energie electrică sau au doar instalații improvizate, de multe ori ilegale și periculoase.

Ieri, 21 februarie 2019, la Casa Tiff, activista și candidata Demos la alegerile europarlamentare Linda Greta Zsiga a ținut un discurs despre problema sărăciei energetice (lipsa accesului la serviciile energetice moderne) din perspectiva propriei experiențe locative în Pata Rat. Evenimentul s-a desfășurat în limba engleză și a fost organizat de Centrul pentru Studiul Democrației, UBB.

Cu toate că este un subiect intens dezbătut la nivel global, sărăcia energetică este o problematică care a devenit doar de curând importantă pe agenda publică din România. Un studiu recent al companiei Enel arată că aproximativ 460.000 de locuințe din România (7% din totalul gospodăriilor) nu au acces sau au acces informal la electricitate).” scrie partidul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here