Isărel, Isărel, tu ești statul paralel!

0

Robor se calculează zilnic și are ca referință media aritmetică a cotațiilor de dobândă utilizate de zece bănci selectate de banca centrală. Deci, ce este ROBOR-ul, de fapt? Nu este un indice abstract, ci din contră, este utilizat de către toate băncile pentru a stabili dobânzile variabile. De asemenea, el influențează valoarea ratelor lunare la creditele în RON.

De ani buni, milioane de români sunt furați pe față de sistemul bancar. În fel și chip: ba cu comisioane, ba cu penalități, iar despre dobânzi, ce să mai zic? Nici Bunul Dumnezeu nu mai are răbdare cu nesimțirea distinșilor bancheri și a început să-i zgâlțâie!

În nicio țară din UE DAE nu are asemenea cote, în condiții similare de rulaj și venit mediu per capita. În România băncile câștigă de cel puțin patru ori mai mult decât în oricare altă țară europeană! Și asta în condițiile în care în România „pute tot” – „e corupție, nu e nimic predictibil, guvernul țopăie fiscal” etc, etc.

Corul sinecuriștilor de serviciu ne explică, zilnic, cât de corupți suntem și ce greu este să fii bancă în România (sic!) și de ce trebuie să crească… Roborul! Aria sinecuriștilor de serviciu a căpătat accente wagneriene de când băncile au fost prinse cu Roborul în… sac.

Onor bancherii au umflat cu bună știință dobânda la împrumuturile interbancare, adică ROBORUL, pentru a mări dobânzile la credite. Această practică hoțească a fost devoalată de senatorul Zamfir și adusă la cunostința opiniei publice pe mai multe canale media.

Dupa ce s-au prezentat documente și argumente nenumărate, comisia de specialitate din Senat a solicitat o întâlnire între trei dintre actorii dramei care sărăcește fiecare român împrumutat de bancă: Parlament, Guvern și BNR. La solicitarea comisiei de specialitate din Parlamentul României, Guvernul, prin ministrul său de finante a spus prezent, BNR însă le-a dat cu FLIT! Mugur Isărescu este mai presus decât Parlamentul României! Guvernatorului BNR i se rupe de Instituția fundamentală a unui stat democratic!

Gestul matusalemicului bancher îl așează pe acesta în rândul unei pletore care cu adevărat materializează statul paralel: Carmen Iohannis a refuzat să se prezinte la DNA, Codruța Kovesi a refuzat să se prezinte la Parlament în fața unei comisii speciale și cu voia dvs. dar nu ultimul de pe listă, Excelența Sa Domnul Președinte Iohannis care refuză tot.

Mugur Isărescu a avut, de-a lungul îndelungatului său mandat la cârma BNR, știinta și mijloacele de a se face discret, dar odata cu ieșirea la pensie, nici discreția și nici armele sale nu-i vor fi de ajuns pentru a justifica spolierea a mii de firme și nenoriocirea a sute de mii de români.

Chiar dacă Mugur Isărescu face parte din alt stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here