Recenzie: spectacolul „Soț de vânzare”

0

Publicul clujean a avut ocazia să vadă sâmbătă, 26 ianuarie, la Cinema Dacia din Mănăștur, o reușită reprezentație de teatru de club. Piesa „Soț de vânzare” a fost adusă în orașul nostru de către compania Rotari Entertainment din București. Spectacolul își are originea în scrierile autorului rus Mihail Zadornov și i-a avut ca protagoniști pe actorii Maria Radu, Ana Odagiu și Marius Gilea, ultimul fiind și regizorul acestui show.

Subiectul piesei este legat de criza vârstei de mijloc prin care trece un bărbat, a cărui amantă o contactează pe nevastă cu propunerea de a-l…. cumpăra. De aici se nasc numeroase discuții și situații comice care fac deliciul publicului. Cu numai trei actori și un singur decor, piesa reușește să fie plină de umor, iar spectatorii aflați în cinematograful de la Cluj au apreciat acest lucru.

Povestea este una modernă, adaptată zilelor noastre atât ca limbaj cât și ca teme ce intervin în dialogurile personajelor. Sub aparenta superficialitate a conversațiilor care nasc zâmbete se ascund teme profunde, cum ar fi rolul familiei (și implicit al monogamiei) în societatea de azi și felul în care ea s-a schimbat… dar a rămas la fel de-a lungul timpului, cu toate pretențiile noastre de progres.

Prezentat ca „teatru românesc underground”, evenimentul s-a bucurat de mai puțină atenție decât ar fi meritat. Spectacolul este accesibil tuturor categoriilor de persoane și vine ca ceva nou și original, o gura de oxigen binemeritată după excesul de filme cu efecte speciale și de piese de teatru mult prea abstracte sau clasice-reinterpretate excesiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.