Alte partide mici din Cluj pe Facebook

0

Am ajuns la ultimul episod al seriei noastre despre paginile de Facebook ale partidelor clujene. Ne-au mai rămas câteva partidulețe mici, cărora le dedicăm acest articol final.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania, înființat de László Tőkés, are la Cluj pagini atât pentru organizația județeană cât și pentru cea municipală. Prima are 1762 de fani, iar a doua 770. Se postează o dată la câteva săptămâni, exclusiv în maghiară, iar interacțiunea este relativ scăzută.

Avem apoi Partidul România Noastră, care a reușit să adune impresionantul număr de 68 de fani. El a fost înființat de celebrul primar tricolor al Clujului și iubitor de daci ezoterici, Gheorghe Funar. Pagina are postări destul de dese, pe teme diverse, de la conspirații și paranormal până la naționalism și science-fiction istoric.

Cine ar fi crezut că și în acest veac mai exista comunism? Iată că cei de la Partidul Comunist Român – Secolul XXI Cluj-Napoca au rămas fideli sfintelor idealuri. Au și 499 de fani, iar postările și comentariile sunt o sursă bună de nostalgie a „epocii de aur”.

Partidul Neamul Românesc, de orientare naționalistă, a strâns 128 de fani pe FB. Au postări dese, dar puține comentarii de la vizitatori.

Partidul Noua Românie se laudă și el cu cele 273 de like-uri la Cluj. Ultima postare este din vara anului trecut.

Partida Romilor PRO Europa are două pagini pe Cluj (și Baciu?), prima cu 17 fani și a doua cu 9 fani. Ambele au fost înființate în mai 2016 și nu au postări deloc.

Pagina Partidului Verde Cluj are 867 de fani, dar n-a mai publicat nimic din anul 2013.

Filiala Cluj a Partidului Ecologist Român are 336 de fani și postează de câteva ori pe an. Au fost însă activi la un moment dat pe rețeaua socială: au și pagină pentru organizația municipală (34 de fani, ultima postare în 2017), pagină pentru organizația de tineret (51 de fani, ultima postare în 2012) și pagină pentru organizația de femei (28 de fani, ultima postare tot în 2012).

În concluzie, cei mici… vor rămâne mici dacă continuă tot așa.

* * *

Vezi și:
Partidele din Cluj pe Facebook: PSD
Partidele din Cluj pe Facebook: PNL
Partidele din Cluj pe Facebook: ALDE
Partidele din Cluj pe Facebook: UDMR
Partidele din Cluj pe Facebook: USR, PLUS și PACT
Partidele din Cluj pe Facebook: PRU, PRM și PNȚCD
Partidele din Cluj pe Facebook: PMP, POL și PPU-sl
Partidele din Cluj pe Facebook: M10, ADN și Demos
Partidele din Cluj pe Facebook: Pro România, Dreapta Liberală și Alternativa Dreaptă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.