Plus pe… MINUS

0

Pe zi ce trece, Clujul devine un estuar în care sunt deșertate tot felul de personaje eșuate politic sau/și profesional, pretabile la reșapare.

Lista s-a deschis cu VVPonta, care acu ceva vreme a trecut prin ograda d-lui Ioan Rus pentru miruire. A testat omu’ vigilența universitară, a văzut că lumea doarme, și-a luat binecuvântarea și a plecat la București.

Alte două personaje notorii, generalul Coldea și colonelul Cioloș, se simt și ele foarte bine în urbea universitară de pe Someș. În ceea ce îl privește pe Coldea, aciuat pe la UBB, mă așteptam din partea elitei universitare, dascăli și studenți, deopotrivă, la o reacție promptă împotriva unui personaj demn de epoca Annei Pauker. Nici vorbă, în lumea universitară clujeană nu există anticorpi la securiștii-torționari!

Deci, batista pe țambal și…. hai la Cluj să-l spălăm și pe Cioloș! Așadar și prin urmare, lansarea unui produs de laborator SRI, partidul Plus, nu putea să aibă loc în altă parte decât la Cluj. Cioloș a fost singurul candidat! Și a reusit să câștige.

Personajele din jurul lui sunt elemente de linia 3 și 4 de la alte partide. Programul nu îl știe nimeni, se știe doar că nu e cu PSD, dar nici despre lustrație nu spune nimic, nici despre economie…

În atare condiții, mă întreb de ce era nevoie de un partid nou care n-aduce nimic… nou pe scena politică? Ba mai mult, vine cu un dulap de schelete în spate, încă de la înregistrarea la tribunal – înființat de către un securist / torționar.

Pe parcursul celor doua zile de congres, în care Cioloș s-a ales singur președinte, a mai avut loc un eveniment menit să enerveze, să contrarieze lumea  onestă, neimplicată în murdăria politică: pe scena unde era sărbătorit Florin Piersic la 83 de ani s-a urcat și dl. Cioloș, alături de el s-a ițit și Rareș Bogdan, cunoscut ca un apropiat a lui Helwig SRI și bănuit a fi un acoperit SIE!

Să fi fost sărbătoarea maestrului Piersic un câmp tactic pentru securiștii în curs de reșapare? Asta pentru ca PLUSUL să nu dea cu MINUS. Mai lipsesc Oprea, Maior și Gușă ca spălătoria să lucreze la capacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here